Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skidparet separerar – hon flyttar från huset

Calle Halfvarsson och Jennie Öberg.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Halfvarsson.
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Öberg.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

De senaste säsongerna har varit tunga för längdskidåkaren Jennie Öberg.

För att ta sig tillbaka insåg hon att det krävdes förändring.

Öberg har separerat från landslagsåkaren Calle Halfvarsson och lämnar deras gemensamma hem i Falun för att flytta tillbaka till Kalix.

– Jag har haft ganska stor hemlängtan de senaste åren, säger Öberg till NSD.

För några år sedan tillhörde Jennie Öberg de främsta skidåkarna på damsidan i Sverige. Hennes största triumf kom 2015, i och med världscupsegern i sprint i Rybinsk.

Sedan dess har det gått tyngre. Förra säsongen präglades av sjukdomar, och i våras stod det klart att hon petas ur landslagets träningsgrupper.

För NSD berättar hon att beskedet från landslaget fick henne att överväga att ge upp karriären.

”Svårare att motivera sig”

– Jag var tveksam väldigt länge, visste inte om jag hade den rätta motivationen. Jag har ju alltid varit väldigt driven av resultat och att kunna prestera. När jag kände att jag inte hade kunnat det blev det svårare att motivera sig till träningen, säger Jennie Öberg till tidningen.

Men 28-åringen tog beslutet att fortsätta åka skidor, och valde att flytta från Falun, där hon bott de senaste åren tillsammans med landslagsåkaren Calle Halfvarsson, och till Kalix, där hon är uppvuxen.

– Jag har haft ganska stor hemlängtan de senaste åren så det kändes rätt att flytta hem. Just nu håller jag på att renovera en egen lägenhet, säger Öberg till NSD.


LÄS ÄVEN: Haag och Jönsson om nya livet efter karriären 

Öberg och Halfvarsson har gjort slut

För SportExpressen bekräftar Öberg att relationen med Halfvarsson tagit slut.

– Vi har separerat, det är ingen hemlighet så. Men mer vill vi inte säga just nu, säger hon.

För att hitta tillbaka till toppformen väljer Öberg att ta hjälp av familjen hemma i Kalix. I den nya satsningen finns hennes pappa Lars och bror Simon med på ett hörn.

– Det känns jättebra, verkligen som att gå tillbaka till rötterna. Det var ju pappa som tränade mig när jag var liten, säger Jennie Öberg.


LÄS MER: Så var världscupen i längdskidor – vinnare och svenska placeringar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.