Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skidlandslaget efter Höglunds nya utspel

Johan Olsson. Foto: Gepa Pictures/ Carl Sandin / GEPA BILDBYRÅN
Elisabeth Höglund är kritisk mot de svenska längdlandslaget.
Emil Jönsson och Anna Haag. Foto: Nils Petter Nilsson

ULRICEHAMN/STOCKHOLM. Elisabet Höglund gick till hård attack mot Anna Haag, Emil Jönsson och Johan Olsson.

Nu svarar skidlandslaget på tv-profilens utspel.

– Jag tycker att det är oerhört olyckligt. Hon kan ju skriva om saker som hon har bättre inblick i, säger Grip.

– Jag har 13 mästerskapsmedaljer under sängen. Jag är ganska svår att förolämpa, säger Johan Olsson.

Anna Haag ställer inte upp i helgens världscuptävlingar i Ulricehamn.

Beskedet om Haag fick Elisabet Höglund att ilskna till på sin blogg, där hon bland annat ställde sig frågan om Haag "hoppar av lopp efter lopp för att hon är rädd att avslöja hur dålig hon är, av rädsla att inte få komma med i VM-laget".

När SportExpressen ringde upp utvecklade hon sitt resonemang.

– De svenska skidåkarna är ett klent släkte. De är förkylda, har ont i halsen. Vad är det för veklingar? Det står jag för. Jag tycker att det är botten. Förbundskapten Rikard Grip och de andra i landslagsledningen måste ta itu med de här klenfisarna, för det är vad de är. De drar ju nytta av våra skattepengar, säger Elisabet Höglund.

Höglund: "Så jävla trött på det"

Även Johan Olsson fick sig en känga.

– Jag är så jävla trött på det. De får betalt för att vara idrottsmän och säger hela tiden: "Jag kan inte ställa upp för jag känner mig lite krasslig". Och Johan Olsson säger att han inte kan åka till Tour de ski för att han kan bli förkyld. Vad är det för snack? Är man tävlingsidrottare så är man tävlingsidrottare. Jag tycker att han har visat prov på en utomordentlig klenhet, säger Höglund.

LÄS MER: Höglunds utspel mot skidstjärnorna

Grips svar: "Oerhört olyckligt"

Nu kommer svaret från det svenska skidlandslaget.

Förbundskapten Rikard Grip tycker inte att Elisabet Höglund ska kritisera åkarna, då hon inte känner till bakgrunden.

– Jag tycker att det är oerhört olyckligt och jag tycker inte att folk som inte har någon insikt i vår verksamhet ska uttala sig om våra aktiva, vad de gör och vad de inte gör. Vi värnar om att våra åkare ska åka fort när vi främst vill det och det är på VM, säger Rikard Grip.

Vad känner du när du läser Höglunds blogg?

– Det får stå för henne, jag har inga kommentarer förutom att man inte ska lägga sig i sådant som man inte vet bakgrunden till. Hon får fortsätta skriva, men hon kan ju skriva om saker som hon har bättre inblick i.

Olsson: "Tar det som tändvätska"

Elisabet Höglund skriver bland annat att Johan Olsson inte kommer att leverera i VM då han gjort för få tävlingar under säsongen.

Olsson själv ser det mest som en sporre.

– Haha, det är ju bra att jag inte bara behöver pressa mig själv, att jag har någon som gör det åt mig. Det är ett fritt land och hon får tycka vad hon vill. Men jag har 13 mästerskapsmedaljer som ligger hemma i en låda, så det känns lite som en utopi det hon skriver, säger Johan Olsson.

Emil Jönsson:

– Jag tycker att det är kul att det engagerar folk i alla fall. Skidor engagerar och det ska vi vara glada för. Man kan inte bli förbannad på henne, jag tycker att det är lite kul, säger han.

Har Anna (Haag) läst Höglunds kritik?

– Jag tror inte att hon har läst det, men hon tar nog ganska lätt på det. Vi har en plan och vi gör vårt bästa, säger Jönsson.