Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skidikonens nya miljon- affär – säljer idyllhuset

Björn Dählie. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Foto: PRIVATMEGLEREN

Mångmiljonären och skidikonen Björn Dählie, 51, säljer sitt hus i norska Trysil.

Egendomen har tio sovrum och tillgänglig för ungefär 13 miljoner kronor, skriver norska DN.  

Björn Dählies första karriär gav honom åtta OS-guld och nio VM-guld. Hans andra karriär, inom business-svängen, har varit minst lika framgångsrik. Sedan 2001, då skidorna lades på hyllan har han tjänat över en halv miljard miljoner kronor sen 2001. En stor del av kakan kommer från sportkedjan XXL, som Dählie var med och grundade och som 2016 omsatte åtta miljarder kronor.

Men Dählie sysslar även med fastigheter. Nu ska han sälja ett av sina hus, en uthyrningsstuga i Trysil, för ungefär 13 miljoner kronor. 

– Det var faktiskt min första egendomsinvestering. Landslaget tränade mycket i området och en lokal egendomsaktör föreslog att jag skulle bygga en uthyrningsstuga. Det slog jag till på, säger Dählie till norska DN.  

Dählie säljer huset

Stugan har tio tillgängliga sovrum och har mätts upp till 281 kvadratmeter. Trysil beskrivs ofta som ett "Skid-Mecka", ett populärt tillhåll för friluftsmänniskor – och det är inte missnöje med stugan som har fått Dählie att sälja. 

– Det finns ingen annan anledning än att allt har sin tid. Jag var mer inne på fastighetsaffärer för och nu var det dags att sälja det här huset, säger Dählie. 

Och enligt Petter Birkrem, mäklaren som ansvarar för försäljningen, kommer man inte att behöva leta länge efter köpare.

– Det kommer att vara stort intresse för Dählie-huset. Många känner till huset. Det finns en handfull speciella hus i Trysil, och detta är ett av dem, säger Birkrem. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!