Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skidikonen skadas – i kampen mot Sverige

Marit Björgen
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Frida Karlsson
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Marit Björgen, 40, gav allt under inspelningen av TV4-programmet ”Sverige mot Norge”.

Dagen efter finalen hoppade hon på kryckor.

– Jag tänker inte åka hem härifrån och ha blivit slagen av Sverige, säger Björgen i programmet.

”Sverige mot Norge” sänds i TV4 efter årsskiftet, men programmet visas redan nu i norska TV2. Och VG rapporterar att det blev dramatiskt under finalavsnittet.

Under en löpduell i skogen vred Marit Björgen till knäet och blev liggandes på marken med svåra smärtor. Men den 40-åriga legendaren vägrade ge upp, kom upp på benen igen och fullföljde tävlingen.

”Morgonen efter kom hon ner till frukosten på kryckor, till de andra deltagarnas överraskning”, skriver VG.

Bland de andra deltagarna fanns till exempel Frida Karlsson, Martin Johnsrud Sundby och de tidigare landslagsåkarna Anna och Emil Jönsson Haag.

https://twitter.com/vgsporten/status/1322061187169869824

Björgen gör comeback

Programmet spelades in i sommar och i ett sms till VG förklarar Marit Björgen att hon har återhämtat sig efter knäskadan. Hon är redo för säsongen som väntar.

Björgen avslutade karriären 2018, men kommer den här vintern att göra comeback som långloppsåkare. Hon har skrivit på ett avtal med Team Ragde som drivs av Anders och Jörgen Aukland.

– Det blir något helt annat, så det är inte en comeback på det sättet. Det är inte som det var förut. Men jag vill se vad jag kan få till genom att träna effektivt tio timmar i veckan, säger Marit Björgen till VG.

– Första prioritet är fortfarande familjen och mina barn.


LÄS MER: Världscupen i längdskidor – allt du behöver veta  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.