Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skadan stoppar Svahn: ”Är en tuff utmaning”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Den efterhängsna axelskadan är ännu inte helt läkt.

Linn Svahn, 21, står över tävlingen i Trollhättan nästa vecka.

– Det är en tuff utmaning, säger sprintstjärnan i ett pressmeddelande.

Svahn har dragits med axelskadan sedan världscuptävlingen i Ulricehamn i februari. En skada som förstörde 21-åringens chanser till ett lyckat VM senare samma månad. Förhandsfavoriten slogs ut redan i sprintsemifinalen. En rejäl missräkning.

Den skadade axeln har fortsatt att ställa till problem under sommaren och är ännu inte helt läkt. Nu väljer 21-åringen att stå över rullskidstävlingen i Trollhättan i nästa vecka.

– Min status just nu har inte varit tillräckligt bra för att kunna medverka på lägret i Frankrike och Torsby, och nu kommande tävlingar i Trollhättan. Jag jobbar på med rehab på hemmaplan och har bra support, säger Svahn.

Landslagschefen Anders Byström:

– Det är så klart tråkigt att hon missar Trollhättan, men vi tar en vecka i taget nu. Vi är trygga med att hon får den hjälp hon behöver. Medicinska teamet har regelbunden uppföljning med henne och vi har en plan för hur hon ska komma tillbaka, säger landslagschef Anders Byström.

”Tar dag för dag”

Ett halvår har passerat sedan kraschen i Ulricehamn, men Linn Svahn ändå inte nedslagen. I stället är 21-åringen fullt fokuserad på att komma tillbaka och bli fullt återställd.

– Det är en tuff utmaning men samtidigt spännande att varje dag arbeta mot att bli starkare och bättre. Annars mår jag bra och tar dag för dag och passar på att få till mycket träning tillsammans med min tränare Ola, säger Linn. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.