Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjukdomen förstörde Charlotte Kallas VM

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: ULF PALM / TT / TT NYHETSBYRÅN

Charlotte Kalla hade det tufft på VM i Seefeld. 

Nu berättar hon för NSD att förkylningen hon åkte på innan jul knäckte henne.

– Efter förkylningen kom jag aldrig riktigt upp på banan igen, säger hon. 

Charlotte Kalla har i många år nu varit Sveriges ohotade skiddrottning. Men den här säsongen - och framför allt VM i Seefeld - blev inte vad Kalla hade hoppats på. 

31-åringen lämnade Österrike utan en individuell VM-medalj, något hon inte gjort sedan Val di Fiemme 2013. Kalla var under VM märkbart besviken över att hon inte fick åkningen att stämma, sin sträcka i stafetten - som slutade med svenskt guld - undantaget. 

Nu förklarar hon varför det var så.  

Charlotte Kalla: ”Fanns mer att plocka”

Efter en fin säsongsstart med flera pallplatser i världscupen insjuknade Kalla i en förkylning innan jul. En förkylning hon aldrig riktigt repade sig i från. 

– Jag kände under hösten att det fanns mer att plocka ut och att formtoppningen inför VM skulle sätta fart på det hela – men så kom förkylningen. Efter förkylningen kom jag aldrig riktigt upp på banan igen. Jag tvingades också avbryta SM för att göra något helt annat i stället, säger hon till NSD

Kalla valde dock att hålla förkylningens påverkan på henne hemligt för alla utom hennes absolut närmsta krets. 

”Inte direkt inspirerande”

I en intervju med SportExpressen från tidigare i vinter berättar Kalla att de dåliga resultaten var tuffa för henne att hantera. 

– När det varit som tyngst, när jag varit som längst i från där jag vill vara, då har det inte varit så där jättepeppande att kämpa om en...tja 15:e  plats, säger hon och fortsätter: 

– I det läget är det inte direkt inspirerande att tänka på nästa säsong. För det är inte bara att säga: ”Jag satsar en säsong till”. Jag vet ju vilket jobb som krävs. Vilken inställning. Men det är ofta i affekt jag fått de tankarna i vinter - och det är inte då man ska fatta något beslut.

Så Kalla får vi se i spåren även nästa säsong.