Maja Dahlqvist var överraskande tvåa i gårdagens sprint och utmanar nu om en OS-plats. Foto: HENDRIK SCHMIDT / AP TT NYHETSBYRÅNMaja Dahlqvist var överraskande tvåa i gårdagens sprint och utmanar nu om en OS-plats. Foto: HENDRIK SCHMIDT / AP TT NYHETSBYRÅN
Maja Dahlqvist var överraskande tvåa i gårdagens sprint och utmanar nu om en OS-plats. Foto: HENDRIK SCHMIDT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFFEN PRÖßDORF / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: STEFFEN PRÖßDORF / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: STEFFEN PRÖßDORF / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENST
Anna Dyvik var femma i gårdagens sprint. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAYAnna Dyvik var femma i gårdagens sprint. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Anna Dyvik var femma i gårdagens sprint. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Jonna Sundling låg bäst till inför gårdagens sprint där hon inte lyckades imponera. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNJonna Sundling låg bäst till inför gårdagens sprint där hon inte lyckades imponera. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jonna Sundling låg bäst till inför gårdagens sprint där hon inte lyckades imponera. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Rysaren: Sju åkare gör upp om en OS-plats

Publicerad

DRESDEN. Maja Dahlqvist blev tvåa och Anna Dyvik tog sig till final.

Samtidigt hade Jonna Sundling problem.

Nu tätnar kampen om den sista sprintplatsen i Sveriges trupp till OS.

– Det har blivit ännu svårare för landslagsledningen, säger Radiosportens expert Emelie Öhrstig.

Stina Nilsson, Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter ser i dagsläget ut att vara givna i Sveriges lag till OS-sprinten. Frågan är vem som ska ta den fjärdeplatsen.

Enligt vad SportExpressen erfar har Jonna Sundling legat bäst till.

Men kampen tätnar.

Under sprinten i Dresden försvann Sundling redan i kvartsfinalen, samtidigt som Maja Dahlqvist slutade tvåa och Anna Dyvik blev femma i finalen.

 

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sveriges dubbelseger 

 

"Har ingen aning"

Även Evelina Settlin, Maria Nordström, Jennie Öberg och Linn Sömskar lär finnas med i diskussionerna.

– Ja, det är väl en plats kvar att köra om. Jag vet inte vem som ligger bäst till för den, säger Maja Dahlqvist.

Vad tror du om dina chanser?

– Jag vetefan. Det är klassisk stil där och jag har bara åkt en världscuptävling i år… men det gick ju bra, i och för sig.

Jonna Sundling är också osäker på situationen.

– Jag vet faktiskt inte hur det ser ut just nu. Det vore jättekul att ta sig dit, men jag har ingen aning. Jag får väl hålla tummarna…

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum

 

Sista loppet avgör

Radiosportens expert Emelie Öhrstig tror också att det är en plats som landslagsledningen just nu funderar kring. Och hon tror att allting blev mycket svårare efter sprinten i Dresden.

– Ja, det har nog blivit jämnare nu. Dahlqvist och Dyvik visar verkligen framfötterna här, de vill också vara med och slåss om den där sista sprintplatsen.

Hon påpekar samtidigt att sprinten i Dresden skiljer sig väldigt mycket från den som väntar i OS.

– Det är en helt olika karaktär på banorna. Den här är kortare, plattare, snabbare. Dessutom var det i fristil nu. Men en bra formkurva brukar man kunna visa oavsett banans karaktär, därför tror jag ändå att resultaten här har betydelse, säger Öhrstig.

Nästa helg väntar den sista sprinten innan OS-truppen ska spikas. Den är i klassisk stil och körs i Planica.

Troligtvis avgörs allting där.

– Ja, jag tror att det är så. Vi får se vilka som blir uttagna och får chansen att visa upp sig där, säger Maja Dahlqvist.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/photos/a.1924755481185947.1073741828.1910894539238708/1948426425485519/?type=3&theater
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag