Se skidstjärnorna göra upp direkt på Expressen

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

De svenska längdskidåkarna har radat upp framgångar - och trollbundit sin publik i decennier.

Intresset för de svenska stjärnorna är stort, bland läsare och tittare.

Därför väljer Expressen att utöka bevakningen ytterligare och sända en rad nationella tävlingar i vinter. 

Med start i Bruksvallarna den 4 december kan du som är Premium-prenumerant se såväl svenska elitåkare som de blivande stjärnskotten direkt på Expressen. 

– Förstås jätteroligt att den här satsningen görs, så att ännu fler kan upptäcka de här tävlingarna som körs runtom i Sverige och jag hoppas att många passar på att titta, säger landslagsåkaren Oskar Svensson.

Expressen fortsätter att satsa på längdskidåkning.

Nu står det klart att Expressen sänder tio nationella tävlingar i vinter. Med start i Bruksvallarna den 4 december då den nationella cupen drar i gång för säsongen. 

– Vi har under de senaste åren storsatsat på längdskidåkning, och är nu glada att kunna krydda denna bevakning ytterligare genom att sända flertalet tävlingar på svensk mark, säger Nicolinn Törnmalm, tf sportchef på Expressen.

Förutom den nationella cupen sänder Expressen såväl SM-avslutningen som junior-SM. Totalt är det över 20 tävlingsdagar från december till april. 

De livesända tävlingarna går att se för alla Expressens Premium-prenumeranter (mer information om hur du som inte redan är kund skaffar en prenumeration hittar du i faktarutan i texten).

SÅ SER DU TÄVLINGARNA

Alla tävlingar sänds på Expressen Premium. Du behöver vara eller bli Premiumkund för att se tävlingarna. Det kostar 79 kronor i månaden, då ingår allt Premiuminnehåll på expressen.se. Utan bindningstid.

Bland åkarna som kommer att synas i spåren finns såväl svenska elitåkare som framtidens stjärnor. 

– Vi laddar för fullt inför säsongen och vi som kör i landslaget siktar på att dyka upp på en del av tävlingarna som sänds, det är ju alltid kul att tävla på hemmaplan när möjligheten ges och om det passar i schemat, säger landslagsåkaren Emma Ribom.

Expressen sände så sent som i våras SM i längd, och stärker nu alltså bevakningen ytterligare. 

– Vi har Sveriges kanske främsta skidreporter i Tomas Pettersson, tv-programmet Skidsnack och initierat material kring såväl de svenska som internationella stjärnorna. Att nu även kunna erbjuda livesända tävlingar känns väldigt spännande, säger Nicolinn Törnmalm. 


TÄVLINGARNA EXPRESSEN SÄNDER

4-5 december: Nationella seniorcupen, Bruksvallarna

7-9 januari: Nationella seniorcupen/Skandinaviska cupen, Falun

14-15 januari: BAUHAUS Cup (junior), Skellefteå

16 januari: JVM-test, Skellefteå

29-30 januari: Nationella seniorcupen, Torsby

19-20 februari: Nationella seniorcupen, Skövde

5-7 mars: Folksam Cup (ungdomar 15-16 år), Järpen

9-13 mars: JSM, Åsarna

8-10 april: Nationella seniorcupen/BAUHAUS Cup (junior), Sollefteå

21 april: SM-avslutning (sprintstafett), Bruksvallarna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.