Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sambons ord om Elofssons stroke

Per Elofsson och Ida Backlund på Idrottsgalan 2015. Foto: OLLE SPORRONG
Per Elofsson. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

I går meddelade Per Elofsson via ett Instagram-inlägg att han har fått en stroke.

Nu har sambon Ida Backlund, som nyss födde parets första gemensamma barn, skrivit ett känslosamt inlägg om traumat.

"Mitt hjärta gick itu och obeskrivlig sorg över att nästan förlora min livskamrat", skriver Backlund. 

Skidvärlden enades i en gemensam oro när Per Elofsson, trippel VM-guldmedaljör och omtyckt tv-expert, plötsligt avslöjade att han har fått en stroke. Beskedet kom via ett Instagram-inlägg.

"Ja vad livet kan förändras", skrev Elofsson och fortsatte: 

"För 3 v sedan allt normalt, livet puffade på i lagom takt då vindögdheten slog till. Förstod att något var allvarligt fel och har sen dess knappt kunnat gå på toa själv, än mindre skicka i väg meddelanden. Se med vindögdhet, vinglig gång och önskar er ett varmt lycka till med ert liv!"

"Har haft stroke!", skrev han därefter i kommentarsfältet.

Ida Backlund Foto: EXPRESSEN

 

LÄS MER: Per Elofsson: ”Knappt kunnat gå på toa själv”

Sambon om Elofssons stroke

Per Elofsson lever ihop med flickvännen Ida Backlund, 32, i ett hus i Umeå. Han har två döttrar sedan tidigare och tidigare under hösten fick paret sitt första gemensamma barn. När SportExpressen sökt Backlund har hon avböjt att uttala sig, men nu har hon i stället skrivit ett eget öppenhjärtigt inlägg på Instagram om saken. 

https://www.instagram.com/p/BpReprni-5c/?taken-by=idabacklund

”Tacksam att han lever”

"Hur livet kan förändras på några veckor från dröm till mardröm... till dröm och sedan mardröm igen... Vår son är nu 6v, för 3v sedan fick min fästman Per en stroke. Vi hade hunnit vara hemma 14 dagar från sjukhuset då vår son blev sjuk då han föddes. Glädjen var som störst just denna morgon men byttes snabbt mot en fruktansvärd känsla. Mitt hjärta gick itu och obeskrivlig sorg över att nästan förlora min livskamrat", skriver Backlund.

"Just nu i denna stund är jag så lycklig och tacksam att han lever, våra barn mår bra och för det otroligt fina stöd vi fått av framför allt våra familjer, men även vänner och alla runtom i Sverige. Per är den finaste starkaste person jag vet, få personer har hans mentala kraft och styrka. Han är också världens bästa pappa och fästman. Älskar honom precis som han är. Allt kommer bli bättre, allt kommer bli bra. Det hoppas och tror jag verkligen. Men vi får ha tålamod och det kommer att ta tid". 

 

LÄS MER: Per Elofsson om lyxvillan i Umeå – och livet med sambon.