Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sågningen: "Han har förstört för sitt land"

Calle Halfvarsson.
Foto: PEDERSEN, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Petter Northug.
Foto: PETER KLAUNZER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Calle Halfvarsson pikade Petter Northug för hans flitiga användande av sociala medier. 

Nu slår Northug tillbaka. 

– Jag tycker fruktansvärt synd om Calle som person, säger han till Dagbladet

I många säsonger nu har Calle Halfvarsson och Petter Northug gnabbats med varandra, såväl i spåret som utanför detsamma. 

Calle Halfvarsson sa i en ny intervju med SportExpressen att han känner att Northug inte verkar så intresserad av sporten längre. 

– Ärligt talat vet jag inte hur mycket Petter bryr sig numera. Jag tror inte han är lika noggrann längre, säger han. 

Petter Northug: "Han har förstört för sin nation"

Halfvarsson menar att det faktum att norrmannen är väldigt aktiv på sociala medier talar för det. 

– Jag tror ju nånstans att börjar man hålla på för mycket med sånt där så tar det fokus från träningen. Och det har man ju sett med Petter, det känns som det är mycket lek framför kameran, alltså.

Northug har tagit del av Halfvarssons ord - och han går nu till motattack. 

– Han som aldrig har presterat tänker jag väldigt lite på. Jag tycker fruktansvärt synd om Calle som person. Han står helt utan individuella titlar och har förstört för sin nation på alla stafetter där han varit fjärdeman, säger Northug till Dagbladet

Petter Northug om Calle Halfvarsson

Northugs teori är att Halfvarsson kommer med sitt utspel på grund av frustration. Något Northug menar att Halfvarsson känt sedan VM i Falun 2015. 

– Alla eländiga taktiska val han tagit måste han försöka lära sig av, men han gör samma fel om och om igen. Det ser inte ljust ut för honom, dessvärre. Vi får hoppas att han får den hjälp han behöver av det svenska landslaget, för det går riktigt dåligt för honom. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.