Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ser du stjärnorna i SM med Expressen Premium

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Frida Karlsson, Linn Svahn och de andra skidstjärnorna ska göra upp om SM-medaljer.

Då storsatsar Expressen Premium och sänder alla tävlingar från Kalix.

– Ni får inte missa när vi jagar medaljerna, säger Charlotte Kalla. 


Här ser du fredagens sprintstafetter

Sverige har haft stora framgångar i skidspåren i vinter. Linn Svahn, Ebba Andersson med flera har tagit hem många världscupsegrar – och under VM i Oberstdorf körde de svenska åkarna hem sju medaljer, varav två guld.

Nu ska säsongen avslutas med glödheta SM-tävlingar i Kalix. Charlotte Kalla, Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Oskar Svensson är några av stjärnorna som ska slåss om gulden i stafett och sprintstafett.

Tävlingshelgen inleds på torsdag med sprintstafett och fortsätter på fredag med stafett. På söndagen avgörs tremil och femmil i fristil.

Så ser du SM-tävlingarna med Expressen Premium

Du som har ett Expressen Premium-konto kommer kunna se alla tävlingar utan extra kostnad. Expressen kommer storsatsa på SM-helgen i Kalix och rama in loppen med studiosändningar. Philip Gadd är programledare och har reportrarna Tomas Pettersson och Ludvig Holmberg vid sin sida. Dessutom kommer loppen att gå att se i repris.

– Vilket startfält! I princip alla stjärnor är på plats, så det här kommer bli tävlingar i världsklass. Det är extremt kul att kunna bjuda våra tittare på det här, säger Philip Gadd.

Tävlingarna kommenteras av Rickard Olsson och den tidigare landslagsåkaren Jennie Öberg som själv har tävlat mycket på hemmabanorna i Kalix.

– Tyvärr kan det inte vara någon publik på plats så jag hoppas att så många som möjligt följer sändningarna hos Expressen i stället, säger Johan Häggström, regerande svensk mästare i femmil. 

Här är några av de anmälda stjärnorna

Damer: Maja Dahlqvist, Emma Ribom, Jonna Sundling, Linn Svahn, Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Frida Karlsson.


Herrar: Oskar Svensson, Jens Burman, William Poromaa, Johan Häggström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.