Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryter ifrån: ”Skriver att alla hatar henne”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Jessica Diggins chanser i Tour de ski försvann efter en incident med Frida Karlsson.

Efter tävlingen skrev den amerikanska stjärnan på sin blogg om ”nästintill enhälligt raseri” mot Karlsson – något som nu får Maja Dahlqvist att reagera.

– Jag tror bara det är i hennes värld det var så, säger hon till Dagbladet.

Årets Tour de ski blev totalförstört för både Frida Karlsson och Jessica Diggins på den fjärde etappen.

I kvartsfinalen av sprinten klev Frida Karlsson in framför Jessica Diggins, som föll ner i snön. Amerikanskan slog sig blodig, kom sist i loppet och missade viktiga sekunder i sammandraget. Frida Karlsson straffades med tre minuters tillägg och tog då beslutet att bryta Tour de ski. 

Diggins var fåordig efter incidenten – men desto mer utförlig i sin blogg. Efter Tour de ski publicerade amerikanskan ett långt inlägg med hennes upplevelse av vad som hänt.

”I ärlighetens namn, det var ganska lätt för mig att släppa min frustration när hela världscupen var arg å mina vägnar. Nästintill enhälligt raseri är en otrolig sak att bevittna och jag kände mig extremt stöttad av alla omkring mig”, skrev Diggins.

Maja Dahlqvist försvarar Frida Karlsson

Det är en upplevelse som Frida Karlsson inte delar.

– Nej. Det skulle jag inte påstå. Jag var arg på mig själv och det var säkert hon också. Jag gjorde en miss och sånt händer. Jag sökte upp henne och bad verkligen om ursäkt. Då lät det som att hon var ganska förlåtande.

Hon får nu stöd av nära vännen Maja Dahlqvist, som brukar dela rum med Karlsson på världscupen.

– Nu var jag inte där, men jag tycker att hon kunde ha tagit det med Frida istället för att skriva på en blogg att hela världscupen hatade henne, säger hon till norska Dagbladet.

Hon fortsätter:

– Jag bor med Frida och hon berättar allt för mig. Det första hon sa efter loppet var att hon måste gå till Diggins och be om ursäkt, för det som hände var inte bra. Hon tog det ganska hårt när blogginlägget kom. Frida tyckte att det var dåligt eftersom de hade talat ut med varandra. Samtidigt tror jag att media har blåst upp det och gjort det till något större än vad det var.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.