Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryska utspelet väcker reaktioner: ”Onödigt”

Natalja Neprjajeva.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Neprjajeva tycker att åkarna borde visa mindre känslor.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Frida Karlsson håller inte med.
Foto: BILDBYRÅN
Linn Svahn tycker att utspelet är ”onödigt”.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

RUKA. Den ryska stjärnan Natalja Neprjajeva har tröttnat på rivaler som visar känslor efter målgång.

Hon menar att man borde stänga allt inom sig – och sen släppa ut det på hotellrummet.

– Det där är väldigt konstigt, säger Frida Karlsson.

– Om jag skulle göra så blir det kalabalik på hotellrummet, säger Linn Svahn.


LÄS MER: Ny skidsatsning i Expressen Premium: ”Missa inte!” 

Natalja Neprjajeva, 25, är en av världens absolut bästa skidåkare på damsidan. Men ryskan har också gjort sig känd för att hon sällan visar särskilt mycket känslor.

I en intervju med Daily Skier berättar hon nu varför – och skickar samtidigt en passning till sina rivaler.

– Inför tävlingarna är jag djupt inne i mina egna tankar. Då kan jag inte lägga energi på att le för fotograferna och det tänker jag inte heller göra, säger Neprjajeva.

Hon fortsätter:

– Jag gillar inte när åkare av ren vana lägger sig ner i snön efter loppen. Själv skriker jag aldrig, ropar eller slår sönder stavar inför andra. När jag är arg släpper jag ut allting genom tårkanalerna. Men ingen – ingen – kommer att få se mig gråta i målområdet, aldrig! Jag håller inne tårarna tills jag är ensam på hotellrummet. Då kommer de ut, som en flod.

– Det här med att gråta öppet inför tv-kamerorna efter loppet har blivit en form av hysteri, enligt mig.

Svahn: ”Det är så onödigt”

När SportExpressen pratar med åkarna i det svenska laget reagerar de starkt på orden från Natalja Neprjajeva.

– Det där är väldigt konstigt kan jag tycka, säger Frida Karlsson som själv brukar visa en hel del känslor efter loppen.

– Det beror på hur man är som person, om man är en sån som visar mycket känslor eller om man är mer vänt inåt mot sig själv. Jag tycker inte att man ska ha någon standard så. Se till att vara dig själv bara, så får folk ta det.

I åkare i det svenska laget som är ännu mer känslosam är sprintstjärnan Linn Svahn. Hon har till exempel fångats på video när hon slagit sönder en stav (när hon missade sprintfinalen i Trondheim under Ski Tour 2020) och hon har tidigare sagt att hon aldrig tänker bli ”mellanmjölk”.

När hon får höra vad Neprjajeva sagt svarar hon:

– Visst kan man väl tycka så. Jag tycker så här, om någon ska gå runt och säga vad man ska och inte göra…det är så onödigt. Alla kommer ändå vara olika.

”Roligare med explosioner”

Linn Svahn fortsätter:

– För henne kanske det fungerar bäst att vara lugn och sansad och sen släppa ut det på hotellrummet. Men för mig…det kommer inte gå att tygla mig om jag är förbannad på ett lopp. Det kommer märkas. Jag kan inte gå runt och säga ”jag är jättenöjd, det viktigaste är att delta”. Och sen när jag kommer upp på rummet så blir det kalabalik och det ser ut som att någon har rånat stället.

– Nej, sån är jag inte. Men det finns en gräns så klart, när det börjar bli osportsligt och fult. Men ska jag tala för mig själv så tycker jag inte att jag gjort något sånt. Sport är sport och det väcker mycket känslor. Det borde få vara så, tycker jag. Det är tråkigt om alla ska ha stoneface och det ska vara kallt och grått allting. Livet blir lite roligare med explosioner här och var.


LÄS MER: Experternas tips inför Premium Manager: ”Kolla priset!”

LÄS MER: Sveriges 10 största skidtalanger: ”Är ett muskelberg”

LÄS MER: Guide inför sprinten i Ruka – allt du behöver veta

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.