Martin Sundby skämtade friskt efter norska pallmissen. Foto: Maja Suslin/TtMartin Sundby skämtade friskt efter norska pallmissen. Foto: Maja Suslin/Tt
Martin Sundby skämtade friskt efter norska pallmissen. Foto: Maja Suslin/Tt
Maxim Vylegzjanin. Foto: Maja Suslin/TtMaxim Vylegzjanin. Foto: Maja Suslin/Tt
Maxim Vylegzjanin. Foto: Maja Suslin/Tt

Sundby efter missen: "Vi får sparka alla nu"

Publicerad

FALUN/STOCKHOLM. För ovanlighetens skull kom ingen norsk på pallen under ett skidlopp. Det blev dubbelt ryskt i topp och Maxim Vylegzjanin drog det längsta strået. Marcus Hellner slutade på plats 25.

– Vi får sparka våra tränare, hitta några nya åkare och ställa upp med ett helt nytt lag i morgon, skämtar världscupledaren Martin Sundby.

Martin Sundby har varit fullständigt dominant den här världscupssäsongen och har tidigare vunnit alla klassiska lopp utom ett. Men i dag slutade världscupledaren bara på femte plats, 9.5 sekunder efter segraren. Det blev faktiskt inte ens någon norsk pallplats i dagens lopp.

– Jag är inte bra nog för att vinna idag, jag blir femma och får vara nöjd med det, säger Martin Sundby som kände sig lite sliten i dag efter femmilen i Holmenkollen.

Maxim Vylegzjanin vann, hans landsman Alexander Bessmertnykh kom tvåa och fransmannen Maurice Manificat var tredje snabbast i det klassiska loppet över 10 kilometer i Falun.

 

 

Dålig svenskdag – skyllde på föret

För svensk del gick det sådär. Jens Burman blev bäste svensk på plats 23. Även Marcus Hellner tog världscuppoäng i och med att han var 25 snabbast i dag. Det var han dock inte nöjd med.

– Det var väldigt svårt i det här föret. Det kräver mycket teknik och tajming i frånskjut när det är så här löst och så här dåliga spår. Det passar mig inte riktigt, jag har svårt för det. Det är väl en kombination av dålig form och att det inte riktigt passar mig med den här stilen.

– Det är väl så jag ser på de här tävlingarna, att komma i gång och få vara i miljön och tävla. Att det förhoppningsvis kan bygga lite form, säger Marcus Hellner.

Han var mer nöjd med sin landsman Jens Burmans insats.

– Det är intressant. Han är hungrig och visar framfötterna. Det behöver vi.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag