Rydqvists besvikelse – sågar OS-uttagning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Gepa Pictures/ Andreas Pranter

UMEÅ/STOCKHOLM. Maria Rydqvist och Sofia Bleckur imponerade i SM.

Men någon plats i OS får de inte - truppen är redan spikad:

– Det är väldigt märkligt, säger Maria Rydqvist på den efterföljande presskonferensen.

Den svenska förbundskaptenen för skidlandslaget, Rikard Grip, har tidigare meddelat att den svenska skidtruppen till Sotji-OS är spikad. Med i laget finns varken Maria Rydqvist eller Sofia Bleckur, tvåan och trean under torsdagens SM-tävlingar i Umeå.

Men trots insatserna är möjligheterna till en OS-plats näst intill obefintliga.

Ett beslut som Maria Rydqvist är kritisk till.

"Tråkigt"

– Det är tråkigt att OS-laget redan är uttaget. Vi har ju fått besked om att det redan är klart, säger hon på den efterföljande presskonferensen.

Rydqvist tycker att man borde ha avvaktat SM-veckan innan truppen spikades:

– Definitivt. Eftersom vi inte åkt någon skiathlon i år och inte 30 kilometer skate. Vi har inte åkt tio kilometer klassiskt - inte OS-distanserna. Man har ju inga möjligheter att kvala in om man är en 15 eller 30-kilometersåkare. Däremot har man många chanser om man är sprintåkare. Så det är väldigt märkligt, säger hon.

Förbundskapten Rikard Grip berättar för SVT att det ska mycket till om duon ska ta en OS-plats.

"Gör det jättebra"

– De gör det jättebra. Det är två tjejer som varit aktuella och som varit med i diskussionerna. Det är alltid svårt i slutändan när man ska göra värderingar. Vi gjorde värderingar fram till innan det här mästerskapet i Umeå och då föll det olyckligt för deras del.

– Skulle det uppstå saker så måste man ta en diskussion med SOK, men det är ingenting vi gjort i dagsläget. Nu är truppen spikad i dagsläget och händer det något oförutsett - det kan jag inte svara på vad det blir för eventuella lösningar på sånt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.