Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rivalen: "Tror inte på Johaugs historia"

Nathalie von Siebenthal
Foto: Daniel Goetzhaber / GEPA PICTURES GEPA PICTURES
Therese Johaug
Foto: Berit Roald / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Therese Johaug riskerar flera års avstängning för att ha testat positivt för anabola steroider.

Och konkurrenten Nathalie von Siebenthal tycker att norskan förtjänar ett hårt straff.

– Johaug är inte trovärdig, säger von Siebenthal till Basellandschaftliche Zeitung.

Den 13 oktober slog bomben ned. Therese Johaug hade testats positivt för den anabola steroiden clostebol, och en dryg vecka senare gick Antidoping Norge ut med att norskan stängs av två månader i väntan på en slutgiltig dom.

Och vi väntar fortfarande. Men i väntan på en eventuell längre avstängning finns det flera tunga röster i skidvärlden som ifrågasätter Johaugs oskuld.

"Jag tror inte på hennes historia"

Johaug har själv hävdat att hon råkade få i sig clostebol via läppsalvan Trofodermin. Men det är en förklaring som inte köps av den schweiziska stjärnåkaren Nathalie von Siebenthal.

– Johaug är inte trovärdig, säger von Siebenthal till Basellandschaftliche Zeitung.

– Hon lämnade in ett positivt dopingprov, och så ska det bero på en solkräm. Nej, jag tror inte på den där historien.

Kalla: "Svärtat ner sporten"

Nathalie von Siebenthal tog guld i skiathlon i junior-VM i fjol och förutspås bli en giftig konkurrent för de dominerande norskorna framöver.

I går uttalade Charlotte Kalla sig om dopingskandalen. Hon vill dock inte ta ställning i själva sakfrågan.

– Helst skulle jag vilja få prata om det rent idrottsliga, men jag är medveten om att det här har svärtat ned sporten. Att de som läser rubriker och inte är så insatta har stämplat sporten. Det kommer ju vara nyfikna frågor även under säsongen. Det är tråkigt att inte få prata om idrotten, utan i stället den mörkaste sidan, säger den svenska stjärnan i TV4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.