Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ratad av landslaget – byter nu spår helt

Linn Sömskar fick ingen plats i landslaget.Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
Nu inleder 30-åringen en satsning på långlopp.Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

Ratad av landslaget.

Nu väljer Linn Sömskar att byta spår i sin satsning.

Enligt SportExpressens uppgifter har 30-åringen skrivit på för ett långloppsteam i Finland.

Linn Sömskar har gjort flera starta resultat i världscupen under de två senaste säsongerna. Två gånger om har hon varit framme i final i sprint och i vintras tog hon sig dessutom upp på pallen i sprintstafetten i Dresden, tillsammans med Evelina Settlin.

Trots det har Sömskar nobbats både av det svenska A-landslaget och av andralaget Team Bauhaus. Varför? I en intervju med SportExpressen i vintras berättade hon att en förklaring till det är att hon gillar att tävla i rullskidor under somrarna och ”det tycker inte landslaget är roligt”.

Nu väljer Linn Sömskar i stället att byta spår.

”Det känns tryggt”

Enligt uppgifter till SportExpressen har den vindsnabba 30-åringen skrivit på ett avtal för det finska långloppsteamet Team Nordic Athlete (som tidigare hette Team Mäenpää). Och ambitionen är att hon ska kunna utmana Britta Johansson Norgren och resten världseliten i långloppen redan nästa säsong.

Därmed lär vi inte se henne något mer i världscupen för traditionell skidåkning.

UPPDATERING: Efter SportExpressens första publicering har Team Nordic Athlete skickat ut ett pressmeddelande där de bekräftar att Linn Sömskar kommer att tävla för dem i vinter. Där berättar Sömskar själv också om beslutet.

– Det ska bli riktigt roligt att ta sig an den här utmaningen och att få mäta sig mot de bästa i världen i långlopp. Och det känns tryggt att vara en del av Team Nordic Athlete, det är ett grymt gäng med många erfarenheter från en, för mig, ny värld. Jag ser fram emot vinterns tävlingar och hoppas på många dueller på upploppen, säger Sömskar.

 

FAKTA: Sveriges landslagstrupper säsongen 2020/2021

A-landslaget

Damer:

Charlotte Kalla

Ebba Andersson

Emma Ribom

Frida Karlsson

Hanna Falk

Linn Svahn

Jonna Sundling

Maja Dahlqvist

Moa Lundgren

 

Herrar:

Calle Halfvarsson

Jens Burman

Johan Häggström

Oskar Svensson

Viktor Thorn

 

Team Bauhaus

Damer:

Anna Dyvik

Elina Rönnlund

Evelina Settlin

Johanna Hagström

Moa Olsson

 

Herrar:

Fredrik Andersson

Marcus Grate

William Poromaa

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.