Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rasar mot norrmannen: ”Man åker inte så där!”

Foto: SVT.
Foto: SVT.
Foto: SVT.

FALUN/STOCKHOLM. Svenske Karl-Johan Westberg och norrmannen Sindre Björnstad Skar hakade fast i varandra i sprintsemifinalerna i Falun. 

Westberg hymlade inte med sin irritation efter loppet. 

– Jag tycker inte att man åker så där, säger Westberg. 

– Det är hans fel att vi ramlar, svarar Skar. 

Karl-Johan Westberg var snabbast av alla svenskar i sprintkvalet. Hans tid var den femte bästa – och kvartsfinalen gick lekande lätt för 25-åringen.

Men i semifinalen tog det slut, trots att det länge såg ut som att Westberg hade häng på en finalplats. 

Westberg och norrmannen Sindre Björnstad Skar tampades om positionerna i en kurva, hakade fast i varandra och föll. Westberg var märkbart irriterad efteråt. 

Westbergs ilska

– Jag är före. Jag tycker inte att det finns någon lucka där han försöker gå. Jag tycker att han gör fel, men det spelar ingen roll, det finns ingen regel som kan göra så att jag kommer till finalen.

Borde Skar känt av att det inte fanns en lucka? 

– Det tycker jag absolut. Jag tycker inte att man åker så där.

– Jag försöker stå upp, men det går inte. Han ramlar och drar ner mig. Det är jävligt tråkigt, det är hemmaplan, det har varit den bästa tävlingen hittills, det har varit en tuff säsong för i stort. Och det här hade varit min första världscupsfinal. 

Ordkriget efter vurpan

Skar har en något annorlunda syn på incidenten. Han medger att han bär huvudskulden till vurpan – men riktar samtidigt en känga till Westberg. 

– Jag var lite offensiv i den där sista backen. Jag trodde att jag skulle komma förbi. Det gjorde jag inte helt. Det är mitt fel att det blir som det blir. Men det är hans fel att vi faller, för hade han gått en halvmeter åt sidan hade det funnits plats för oss båda, säger Skar. 

– Men det är mitt fel att situationen uppstår, så jag får be om ursäkt för det. 

Vann herrsprinten gjorde norrmannen Johannes Hösflot Kläbo. Bästa svenskar var Oskar Svensson (femma) och Teodor Peterson (sexa).