Emma Wikén intervjuas efter segern. Foto: MittmediaEmma Wikén intervjuas efter segern. Foto: Mittmedia
Emma Wikén intervjuas efter segern. Foto: Mittmedia
Emma Wikén Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNEmma Wikén Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Emma Wikén Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Premiärsuccén: "Det här är ett bra kvitto"

Publicerad

Hon har några tyngre säsonger bakom sig.

Men i dag fick Emma Wikén, 28, kliva upp överst på pallen, när hon vann smygpremiären i Bruksvallarna.

– Det här är ett bra kvitto, säger Wikén i MittMedias sändning.

Sveriges nationella premiär går i Gällivare nästa helg, men redan i dag körde man en smygpremiär i klassiska Bruksvallarna.

Många av de stora namnen saknades. Och då tog Emma Wikén, som var enda landslagsåkare på start, chansen och knep segern.

"Ska bli spännande"

Hon var nio sekunder före tvåan Lina Korsgren och 15 sekunder före trean Berit Mogstad från Norge.

– Det kändes bra! Jag valde att tävla här i dag eftersom jag brukar känna att det tar några tävlingar för mig att komma i gång, säger Wikén i MittMedias sändning från tävlingen.

– Jag har en hyfsat bra känsla. Det ska bli spännande att se hur det känns när man kommer i gång ännu mer.

 

LÄS MER: Världscupen 2017/2018 – här är allt du behöver veta

Har ändrat träningen

Senast Emma Wikén vann ett individuellt lopp var fyra år sen, när hon tog SM-guld i skiathlon 2013 i Falun. Ett år senare var hon med i stafettlaget som vann OS-guld i Sotji.

Efter det har Wikén haft några tyngre säsonger. Men nu hoppas hon på ett lyft igen.

– Jag har gått tillbaka lite till det jag gjort tidigare år, inför den här säsongen. Jag har fått in mer löpning i träningen igen. Det brukar ge väldigt, väldigt mycket för mig.

Petter Northug var det stora dragplåstret inför dagens tävlingar i Bruksvallarna, men han lämnade återbud kort inpå start. Kompisen Chris André Jespersen vann i stället herrloppet i Bruksvallarna, framför Simon Lageson och Tore Leren.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/1912787092382786
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag