Polisens nya besked om Vibeke Skofteruds död

Foto: NTB scanpix / TT NYHETSBYRÅN
Ön där polisen hittade Vibeke Skofterud
Foto: Elisabeth Grosvold.

Vibeke Skofterud avled efter en tragisk vattenskoterolycka. Norsk polis hoppades få fler svar från obduktionsrapporten – som nu ger preliminära besked. 

Vibeke Skofterud hittades under söndagen död i Norge. Den olympiska guldmedaljören förolyckades i en vattenskoterolycka och hennes dödsfall har sörjts av en hel skidvärld. 

Den norska polisen påbörjade en grundlig utredning sedan man hittade Skofteruds kropp på ön St Helena i sydöstra Norge. Man har utgått från hypotesen att hon tappade kontrollen över sin vattenskoter för att sedan ha kraschat in i en holme. 

Men man ville vänta på tekniska undersökningar av skotern samt en obduktionsrapport för att bringa mer klarhet i Skofteruds dödsolycka

– Man kan anta att hon krockade med land med skotern och har fått skador på grund av detta. Det här kommer obduktionsrapporten kunna visa, sa utredaren Thorbjörn Trommestad då. 


LÄS MER: Stina Nilsson avslöjar orden från Skofterud  


”Skedde omedelbart”

Nu har en preliminär rapport från obduktionen släppts. Skofterud ska ha avlidit direkt som en följd av olyckan. 

– Rapporten visar att den avlidna hade skador på huvudet och överkroppen. Det antas att döden skedde omedelbart, säger advokaten Unni Guldberg enligt Dagbladet.

Skoftruds anhöriga, som har bett om att få sörja i fred, har fått ta del av informationen i obduktionsrapporten.  

– Ingen annan skada på den avlidna har påvisats. 

Skofterud ska ha varit på en konsert i Arendals kommun och polisen tror att hon har varit på väg hem därifrån när hon kraschade in i ön. 

Den slutgiltiga obduktionsrapporten kommer om ett par veckor. 

LÄS MER: Familjens sista uttalande

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.