Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojkvännen: ”Kunde varit rätt knäckande”

Jonna Sundling tillsammans med pojkvännen Anton Olofsson.
Foto: Privat
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jonna Sundling tog hem VM-guldet i sprint.
Hemma i Östersund var det mycket känslor hos sambon Anton Olofsson.

Och hur bragden ska firas? Mest bara genom att kunna umgås igen. 

– Det blir väldigt skönt att bara landa och ha någon form av normalt samboliv. 

Det var inget som kunde stoppa Jonna Sundling i Oberstdorf i den inledande sprinten. 

Från prologen till finalloppet var svenskan snabbast och tillslut blev det efterlängtade VM-guldet hennes. I Östersund fanns hennes pojkvän tillika sambo Anton Olofsson som spänt följde tävlingarna hemifrån – men rent känslomässigt var han på plats. 

När SportExpressen når honom har han efter en lång väntan äntligen fått prata med Jonna. 

Hur har du upplevt den här dagen?

– Det är som vanligt höll jag på att säga, man mår alltid lite fysiskt dåligt när hon tävlar, men i dag var det lite extra anspänning så klart. Det blir nästan jobbigt för en själv, man lever sig in så mycket. Ända från prologen och sen när hon åkte så bra i kvart och semi så blev känslan bara bättre, säger Anton Olofsson. 

Om stavbrottet i Seefeld 

Han berättar att de båda visste att hon var i bra form inför mästerskapet även om det inte synts till hundra procent i resultatlistorna.  

Samtidigt har de varit med om att omständigheter också spelar in i VM-lopp. Till exempel som i världsmästerskapen i Seefeld där Jonna Sundling fick se medaljen gå förlorad när ena staven bröts. 

– Man sitter alltid på helspänn. Det är klart att det går fort och att det kan hända saker. Jag tycker att hon har, om man tar den incidenten för två år sen, har skött det otroligt. Skulle man gått till sig själv, att man hade en VM-medalj eller till och med ett VM-guld inom räckhåll och så strular det till sig. Det är klart att det kunde ha varit rätt knäckande. 

”Väldigt skönt att bara få landa” 

Anton Olofsson fortsätter: 

– Det har varit imponerande att se hur hon har kunnat vända det till en drivkraft i stället. Jag upplever att hon släppte det rätt snabbt och kunde blicka framåt. Det tycker jag är en väldigt bra egenskap. 

Hur ska ni fira det här tror du? 

– Det är väl ett lite tråkigt svar men det är väl alltid lite speciellt under tävlingssäsong med skidåkare, men nu har det så klart varit lite extra med att vi har varit ifrån varandra. Det blir väldigt skönt att bara landa och ha någon form av normalt samboliv, sen får vi se när hennes säsong är slut om vi ska ta oss någonstans. Jag vet inte om man vågar åka någonstans, det lär man väl inte göra, men på något sätt ska vi försöka fira det. 

Tv: Sundling efter VM-guldet 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.