Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen för att stoppa Norge: ”Är hemligt”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND. Ski tour 2020 inleds på blågul mark.

Det ska de svenska åkarna dra nytta av.

– Jag har något ess i rockärmen – men det är hemligt, säger hemmaåkaren Linn Svahn.

Två distanslopp i Östersund inleder den nya tävlingsformen Ski Tour 2020. Stadion som arrangerade skidskytte-VM i fjol är känd mark för många i det svenska landslaget. En av dem: vinterns stora sensation Linn Svahn.

– Det ska bli jättekul, alltså extremt kul! Jag bor här så det blir verkligen hemmaplan för mig. Det ska bli roligt att börja med två distanslopp, säger sprintern.

”Får jag väl bara säga bakom stängda dörrar”

Det har gått väldigt snabbt för 20-åringen i vinter. Inför säsongen hade hon aldrig kört på världscupnivå. Nu har Svahn tagit fem världscupsegrar i sprint, varav tre individuellt. Härnäst väntar sex etapper på nio dagar i Ski Tour 2020.

– Jag har inte tänkt så mycket på den här touren om jag ska vara ärlig. Inför säsongen hade inte med det här i någon målbild men det är väldigt kul att vara på plats, säger Linn Svahn.

Med tanke på att du verkligen kan banorna i Östersund, har du några extra fix och tricks som kan hjälpa i helgen?

– Det får jag väl bara säga bakom stängda dörrar så vi kan nyttja de till svensk fördel.

Linn Svahn ler och pekar mot det norska landslaget på andra sidan rummet.

– Det är ju ganska hård kamp mellan dem och oss. Jag har något ess i rockärmen, säger Svahn och fortsätter:

– Men det är hemligt.

Ski tour 2020 inleds med klassiska lopp med individuell start på lördagen. På söndag väntar jaktstart. Ebba Andersson är ett av de största svenska hoppen inför helgens distanslopp och ser fram emot utmaningen.

– Det är en tuff och utmanade bana med många tuffa stigningar. Men det gäller att också hålla uppe farten mellan stigningarna med, så det är bara att försöka göra det så bra som möjligt, säger Andersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.