Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Planen: ”De här ska jag smuggla in i Kina”

När Anna Dyvik sätter sig på planet mot vinter-OS är det med dyrbara saker i handbagaget.

Målet är att smuggla med sig Risifrutti till Kina.

– Jag hoppas att det går vägen, säger Dyvik som förklarar varför det är så viktig för hennes OS.

Skidlandslaget har precis landat med sitt chartrade flyg i München när Jens Burman tar upp sin videokamera och börja filma för sin vlogg. På landningsbanan i väntan på bussen går skidstjärnan fram till Anna Dyvik och ställer en fråga:

– Vad har du egentligen i din påse?

Dyvik visar upp sitt handbagage: en papperskasse fylld med Risifrutti.

– De här ska jag försöka smuggla in i Kina. Först ska jag förvara de i Italien i två veckor, förklarar Anna Dyvik.

Det blir en rejäl omväg för mellanmålen i sin resa mot vinter-OS i Peking. Först fick de hänga med till skidlandslagets uppladdning i italienska Livigno.

– Jag har hela kylen full här, säger Anna Dyvik från sitt hotellrum och fortsätter:

– Jag hoppas att det går vägen att få med allt till Kina.

Förklaringen: ”Känslig mage”

Det kan tyckas lite märkligt att just risifrutti är en så viktig del av svenskans packning till Kina, men det finns en sportslig förklaring.

– Jag äter alltid det när jag ska köra sprint. Jag har en känslig mage och vill hålla fast vid mina rutiner. Så det är viktigt att de kommer med, berättar Dyvik.

Kommer du att lyckas?

– Jag tror att det blir svårt att få in dem i landet, så jag har säkrat upp genom att ta med några veganska också. Det verkar nämligen som att det är just mjölkprodukter som är problemet.

Anna Dyvik är en av fyra svenska åkare som kommer få chansen i OS-sprinten den 8 februari. Efter det hoppas 27-åringen få åka någon ytterligare distans.

– Jag tror att jag har ganska små chanser att få åka till exempel 10 kilometersloppet, men om jag gör en bra sprint ökar så klart möjligheterna, säger sprintern. 

Anna Dyvik gör sitt andra olympiska spel. För fyra år sedan slutade hon tolva i sprinten i Pyeongchang.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.