Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petter Northug frias – efter stämning av exflickvännen

Se ett utdrag ur senaste avsnittet av ”Sverge mot Norge” som sänds på TV4.
Petter NorthugFoto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
Aylar LieFoto: MIKAEL SJÖBERG

Petter Northug har blivit frikänd i rätten efter att ha blivit stämd av sin exflickvän Aylar Lie, skriver NRK

Exflickvännen stämde den norska skidprofilen på 100 000 dollar för kränkning av privatlivet. 

Det efter att Northugs självbiografi ”My Story” släpptes. 

I Petter Northugs självbiografi ”My Story” berättar den norska skidprofilen bland annat om hur han och exflickvännen Aylar Lie träffades. Det ska ha varit i Oslo natten efter att Petter Northug vann VM-guld på femmilen 2011. Kapitlet om förhållandet togs bort efter att första upplagan släppts av förlaget efter Aylar Lies krav.

– Jag känner mig mycket orättvist behandlad och provocerad, sa Aylar Lies i Oslos tingsrätt.

Petter Northug sa i rätten att han har fullständig förståelse för Aylar Lies reaktion och att han inte läst sin egen självbiografi som är skriven av författaren Johan Forsang.

Förläggaren Magnus Rönningen på förslaget Strawberry Publishing menade i sitt vittnesmål att Petter Northugs kärleksliv har haft stort medieintresse och att relationen med Aylar Lie och deras bakgrund tillsammans redan har uppmärksammats i tidningen Det Nye. 

Anser att Petter Northug inte gjort något olagligt

Rätten som nu friar den norska skidprofilen menar att en del av boken är skyddad av integritet men att det inte är olagligt av Petter Northug att ge sin version av relationen som Aylar Lie redan offentliggjort. 

När rättegången började den tredje februari sa Aylar Lie att det inte handlar om pengar för henne utan att summan är symbolisk. 

– Det här en inte en ekonomisk fråga för mig. Jag är professionell pokerspelare. Det här är bara en symbolisk summa för att jag känner mig orättvist behandlad och provocerad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.