Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petas från laget – i stora guldchansen

Emma Ribom.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Frida Karlsson.
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

OBERSTDORF. Emma Ribom får inte köra VM-sprinten.

Och enligt vad SportExpressen erfar får hon inte heller någon plats i Sveriges lag till sprintstafetten.

Frida Karlsson? Nej, hon är inte heller aktuell. 

VM startar i dag med sprint för både damer och herrar. Det är en av Sveriges största guldchanser under mästerskapet i Oberstdorf.

Men frågan är om inte sprintstafetten på söndag är en ännu större guldchans.

Under de senaste fyra säsongerna har Sverige vunnit alla sprintstafetter i världscupen alla gånger utom en – och dessutom haft två lag på pallen. Sverige vann också sprintstafetten på VM i Seefeld 2019 då Maja Dahlqvist och Stina Nilsson körde ihop.

Men hur ska laget egentligen formeras den här gången?

Genom åren har många lag testat att använda distansåkare i sprintstafetten. Charlotte Kalla tog till exempel guld ihop med Ida Ingemarsdotter i VM 2011. Men så blir det inte den här gången.

Därmed är Frida Karlsson inte aktuell för start.

Landslagschefen bekräftar

Enligt vad SportExpressen erfar är inte heller Emma Ribom aktuell, som det ser ut i dagsläget. Landslagsledningen är inställd på att välja ut två av åkarna som står på start i torsdagens sprint i Oberstdorf: Linn Svahn, Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Johanna Hagström.

Och landslagschef Anders Byström medger att sprinten blir väldigt avgörande inför uttagningen av laget till sprintstafetten.

– Ja, det är väldigt viktigt hur det går i sprinten eftersom vi kommer kunna se hur de hanterar banan och hur deras form är. Sen har vi redan några tankar i huvudet om hur vi skulle kunna formera oss, men alla som kör sprinten kan ju åka sprintstafett, säger Byström.

Men det är mellan de fyra det står?

– Ja, det skulle jag säga. Förmodligen blir det två av dem här.

På herrsidan är det mer troligt att landslagsledningen väljer någon av åkarna som inte kör sprinten. Både Calle Halfvarsson och Karl-Johan Westberg är aktuella för start.


LÄS MER: VM 2021 i Oberstdorf – allt du behöver veta

LÄS MER: Experterna tippar hela VM – lopp för lopp

LÄS MER: Charlotte Kalla visar upp hemliga dagboken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.