Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petade Olssons kritik: "SVT är som Sovjet"

Rickard Olsson petas från SVT:s sändningar av Vasaloppet.Foto: / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Foto: /Ibl / /IBL
Foto: Henrik Hansson / HENRIK HANSSON EXPRESSEN

Rickard Olsson petas från SVT:s sändningar av Vasaloppet.

Den åkande reportern tillkännagav nyheten på Twitter i går – och nu riktar han svidande kritik mot kanalen.

– SVT är en förkortning av Sovjet, säger Olsson till GP.

Uppladdningen inför Vasaloppet är i full gång, och det händer grejer nästan var dag kring den anrika tävlingen.

I dag berättade Vasaloppschefen Tommy Höglund att de har upptäckt ett fusk som är svårt att försvara sig mot, då en åkare har låtit en kompis bära sitt tidtagningschip.

– I de stora massloppen är det nästintill omöjligt att upptäcka, säger Höglund om det hela.

SVT petar Rickard Olsson

Men även på tv-sidan är Vasaloppet omskrivet redan nu. Detta sedan den folkkära reportern och programledaren Rickard Olsson petas från årets upplaga.

– Vi utvecklar hela tiden våra program, så nu hart vi valt att titta på den här rollen och bestämt oss för att vi ska testa lite nya lösningar. Så det är därför vi gör så här, vi vill testa annat, sa SVT:s projektledare Erika Christensson om beslutet i går.

Olssons kritik mot kanalen

Rickard Olsson själv är mycket kritisk till petningen, och menar att det år efter år varit en succé.

– Alla blir lika förvånade när jag säger att jag inte får åka i år. Alla undrar varför och jag svarar: "Jag vet inte". Producenten som bestämt det låter som Maud Olofsson i Nuonaffären när hon svarar. Hon säger ”Vi skruvar alltid på formen för att göra det bättre”. Här tar man ju bort något som uppenbarligen fungerat utmärkt och fått ett otroligt folkligt genomslag. Det producenten gör är inte att göra något bra bättre utan att byta ut den som gjort det. Det är inte att utveckla, det är att avveckla, säger han till GP.

Han menar att SVT inte lär ändra sig, och att han ser likheter med Sovjet.

– Det här är en för liten sak för en prestigefylld länsstyrelse som SVT. Men jag kan ju önska att de ändrar sig. Jag brukar ju halvt på skämt halvt på allvar säga att SVT är en förkortning av Sovjet. Icke vinstdrivande företag har en tendens att fungera mer som en slumpgenerator än företag som måste gå med vinst för att betala ut löner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.