Hanna Falk på en presskonferens inför världscupavslutningen i Falun. Foto: ULF PALM/TT NYHETSBYRÅNHanna Falk på en presskonferens inför världscupavslutningen i Falun. Foto: ULF PALM/TT NYHETSBYRÅN
Hanna Falk på en presskonferens inför världscupavslutningen i Falun. Foto: ULF PALM/TT NYHETSBYRÅN
Hanna Falk under OS. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAYHanna Falk under OS. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
Hanna Falk under OS. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

Petad och ”upprörd” – nu ställer hon krav

Publicerad

Hanna Falk har hämtat sig från OS-petningen och börjat tänka på VM i Seefeld nästa år. Och nu ställer hon krav på landslagsledningen:

– Jag vill tidigt veta vad som krävs av mig inför kommande VM, säger Falk.

Hanna Falk är en av Sveriges bästa sprintåkare och kom femma i OS-finalen i Pyeongchang. Men petades sedan, till mångas förvåning, inför den långa stafetten.

Landslagsledningen satsade i stället på formsvaga Anna Haag.

Det sved för Falk.

– Jag var besviken och upprörd. Där och då i Korea trodde jag inte att jag skulle orka tävla så mycket mer. Men när jag kom hem och åkte ut på skidor kände jag drivkraften igen. Därför är jag stolt över mig själv att jag kunde resa mig, gå vidare, och sedan ta en pallplats i Lahtis, säger Hanna Falk som slutade trea i världscupsprinten i Lahtis.

Mer tydlighet

Hon berättar att tankarna redan finns på nästa års VM i Seefeld:

– Lahtis var en viktig tävling för mig som visade att jag har farten i sprinten och i skejtåkningen, med tanke på VM i Seefeld nästa år.

Ett VM där hon också ytterligare vill visa att hon är en tillräckligt bra traditionell åkare för att ta en plats i stafettlaget. Samtidigt har hon petats från stafetten i flera mästerskap i rad. Därför ställer nu Hanna Falk krav på landslagsledningen att tidigt ge besked om vad som förväntas av henne som stafettåkare:

– Jag hoppas på mer tydlighet framöver om vad som krävs av mig inför kommande VM. Det kommer jag att ställa som krav inför VM, säger Hanna Falk.

 

LÄS MER: Supertalangerna får chansen i svenska landslaget

LÄS MER: Björgen ryter i från: ”Det ska inte ske”

Inspirerande i Falun

Men först har hon fokus på helgens världscupavslutning i Falun, som också fungerar som en separat minitour. Falk har två mål.

– Jag ligger nu femma totalt i sprintcupen. Det ska jag försöka försvara. Sedan inspirerar det mycket att också åka bra på hela touren.

Hon ser möjligheten att kunna konkurrera mer på lika villkor med konkurrenterna under en hel minitour.

– Ibland kan det vara tufft med återhämtningen när man en dag kört en sprinttävling med fyra heat för att nästa dag åka ett distanslopp, säger Hanna Falk, och syftar på att flera av distansåkarna ofta bara kör ett lopp per helg.

– Nu blir det lika för alla i den här minitouren. Det är inspirerande.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag