Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Elofsson lämnar SVT – klar för Viasat

Foto: Robban Andersson

Per Elofsson lämnar SVT:s "Vinterstudion".

Nu kan SportExpressen.se avslöja att experten är klar för konkurrenten Viasat – som har vinter-OS i Sotji.

– Jag har haft grym beslutsångest, berättar Elofsson.

Per Elofsson har suttit som en naturlig bisittare i "Vinterstudion" tillsammans med André Pops de senaste åren.

Nu lämnar han SVT.

Elofsson avslutar samarbetet med den statliga kanalen och går i stället vidare till Viasat, som här rättigheterna till vinter-OS i Sotji.

"Han gillade vårt upplägg"

Erik Westberg, projektledare för Viasats OS-sändningar, bekräftar nyheten för SportExpressen.se.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Per som vår nye expert. Han är extremt duktig och vi vet att han varit mycket populär hos tv-tittarna för sina insatser i "Vinterstudion", säger Erik Westberg, sport- och OS-chef på Viasat.

Var det en värvning ni fick kämpa mycket för att få?

– Nja, han gillade vårt upplägg och tycker det ska bli kul att jobba med OS hos oss.

"Inte samma ramverk"

Per Elofsson kommer att få samma expertroll i Viasat, som den han hade hos SVT.

Han berättar själv om beslutet.

– Det känns jättespännande, säger han till SportExpressen.se.

– Vår ambitionsnivå är hög givetvis. Det är ett sådant folkkärt mästerskap, oavsett om det är sommar-OS eller vinter-OS, att det är många som ska följa det här. Det är en jätteutmaning.

– Det är inte samma ramverk, samma tradition som du har inom SVT. Det öppnar nya möjligheter och vägar att försöka skapa något bra.

"Har inte vantrivts"

Handlar beslutet om att Viasat har OS?

– Jag är så som person, jag gillar nya utmaningar. Det handlar inte om att jag vantrivts på SVT, snarare tvärtom. Jag har haft fantastiska år med dem. Men samtidigt är jag sugen på nya utmaningar – att skapa något nytt, fräscht och innovativt. Det var det som jag tog till mig i hjärtat.

Hur var det att säga upp sig från SVT?

– Det var både och. Jag har trivts otroligt bra. Vi har varit ett härligt gäng, inte bara vi som har synts i rutan utan alla runtomkring. Vi har varit som en stor familj.

– Jag har haft grym beslutsångest. Samtidigt kände jag mig taggad och nyfiken på utmaningen, så det vägde över.

Elofsson blir den fjärde stjärnvärvningen som Viasat gjort inför vinter-OS i Sotji i februari nästa år.

Sedan tidigare har kanalen värvat Carolina Klüft och Anja Pärson och för två veckor sedan presenterade man den före detta curlingstjärnan Anette Norberg som expert.

Så sänds OS 2014

Viasat kommer att direktsända allt – cirka 1 300 timmar – från Sotji 2014 vilket är mer från ett vinter-OS än någonsin tidigare.

Det bästa från vinterspelen kommer att sändas på MTG:s reklamfinansierade kanaler. Med hjälp av onlinetjänsten Viaplay erbjuds tittaren möjlighet att följa spelen i direktsändning genom datorn, mobilen eller surfplattan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.