Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pengasuccén: ”Det ballade ur rätt fort”

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ PHILIPP BREM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

OBERSTDORF. Pengar rullar in som det ska. 

Det går bra nu.

För Johan Häggström.

Det har varit en bra vinter för Johan Häggström. 

Svensken hade aldrig varit en sprintfinal inför årets säsong, men i Dresden för två veckor sedan slog han till med dubbla pallplatser. Först en tredjeplats i individuella sprinten, sedan en andraplats i sprintstafett med Marcus Grate.

De fina placeringarna har inte bara gett Häggström en fjärdeplats i sprintcupen utan också rejält klirr i kassan.

– Ja, det är ju klart bättre än förra säsongen, säger Johan Häggström.

Minst sagt. Halvvägs in i säsongen har 27-åringen dragit in runt 120 000 kronor i prispengar från FIS. Det kan jämföras 17 000 kronor förra säsongen – alltså en ökning på 600%. För två säsonger sedan fick han 5000 kronor i prispengar.

– Det ballade fort ur i Dresden, jag har mycket tacka för loppen där. Det är en självklart en bonus. Även om det inte är för pengarna jag åker skidor är det välkommet, säger svensken.

Vid sidan av skidsatsningen studerar Johan Häggström till civilingenjör i Umeå. Prispengarna innebär att en helt ny ekonomisk situation.

– Man kan slappna av och inte känna någon stress över att behöva klara alla studiepoäng som behövs för att få CSN-stöd. Det ger en trygghet att kunna fokusera på det man vill göra, säger Häggström och fortsätter:

– Jag behöver inte fokusera på det ekonomiska biten lika mycket. Det kan man koppla bort lite mer.

Har du hunnit unna dig något inköp?

– Nä, inte ännu. Pengarna har väl precis kommit in på kontot… jag vet inte riktigt, det blir väl någon elektronik.

Se senaste avsnittet av Skidsnack

Alla snackisar från Oberstdorf

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.