Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Parets nya satsning – efter längdkarriären

Emil och Anna Jönsson Haag spelar just nu i programmet "Sverige springer" för TV4.
Foto: Richie Keegan/TV4
I mars meddelade Emil och Anna Jönsson Haag att de avslutar sina skidkarriärer.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Det har gått ett halvår sedan de avslutade skidkarriärerna. 

Nu kan SportExpressen avslöja att Anna och Emil Jönsson Haag är klara för en ny tv-satsning. 

– Det känns fantastiskt kul att göra något helt nytt, säger Anna Jönsson Haag som tillsammans med sin make just nu spelar in ett underhållningsprogram för TV4. 

I mars meddelade Emil och Anna Jönsson Haag att de avslutar sina skidkarriärer

Emil Jönsson Haag hade då gjort 14 världscupsäsonger, Anna Jönsson Haag tolv. På meritlistan har Emil Jönsson Haag bland annat två brons från OS i Sotji 2014. Anna Jönsson Haag har ett guld från Sotji-OS i stafett, samt två silver från OS i Vancouver 2010.

Men världscuptävlingarna i Falun i mars blev de sista. 

Gifte sig somras 

Sedan dess har Anna och Emil Jönsson Haag bland annat hunnit med att gifta sig

För övrigt har paret "mest tagit det lugnt".

Men nu kan SportExpressen avslöja att skidduon är mitt upp i en tv-inspelning. 

Emil och Anna Jönsson Haag är två av deltagarna i den nya säsongen av TV4:s "Sverige springer" där deras uppdrag är att träna inför och springa New York maraton. 

– Vi älskar fortfarande att träna och tävla men det här handlar inte om att vi ska bli elitmaratonlöpare. Tvärtom så ska vi försöka njuta av att tävla. Och tanken är att vi via tv-programmet förhoppningsvis ska inspirera folk att börja springa, säger Emil Jönsson Haag. 

Anna och Emil Jönsson Haag gifte sig på Gotland i juni.
Foto: Jens Blixth

Ingen av dem har tidigare sprungit ett maraton men i november är det alltså dags. 

Och på vägen fram till det kommer tv-tittarna att få följa Emil och Anna Jönsson Haags träning inför loppet. 

– Jag har alltid sagt att den dagen jag slutar med skidorna vill jag springa New York maraton. Så när den här programförfrågan dök upp kändes det som ett perfekt tillfälle, säger Anna Jönsson Haag. 


”Mer prestigelöst”

Trots att det har gått ett halvår sedan paret avslutade sina skidkarriärer så är träning fortfarande en del av deras vardag. 

– Men vi tränar, tack och lov, inte alls på samma sätt. Nu är det bara en gång om dagen och betydligt mer prestigelöst, säger Anna Jönsson Haag. 

– Att springa ett maraton blir en stor utmaning men vi ska verkligen se till att njuta av det, säger Emil Jönsson Haag. 

Trots att skidsäsongen närmar sig och Jönsson Haags före detta landslagskolleger har börjat ladda på olika läger känner paret ingen saknad av skidvärlden.

– För varje dag känner jag att beslutet var mer och mer rätt. Det jag saknar är gemenskapen med vännerna i laget. Men jag har redan hunnit träffa Ida (Ingemarsdotter), Charlotte (Kalla) och Stina (Nilsson) i olika sammanhang den senaste tiden, så de finns ju kvar ändå, säger Anna Jönsson Haag. 

I programmet tränas Anna och Emil Jönsson Haag av långdistanslöparen Anders Szalkai. Programledare för "Sverige springer" är Andreas Odén. Första avsnittet sänds i Sjuan den 8 september.

Emil och Anna Jönsson Haag under inspelningen av "Sverige springer".
Foto: Richie Keegan/TV4

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.