Johaugs stora förvåning: ”Hallå? Vad hände här?”

19-årige junioren Ansgar Evensen skickade ett hemligt tecken under avslutningen av sprintloppet i norska mästerskapet. Bilder från NRK.
Johaug återger sin reaktion för Dagbladet
Foto: Dagbladet
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: NRK
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

19-årige junioren Ansgar Evensen skrällde när han tog hem sprintguldet på norska mästerskapen under gårdagen.

En insats som fick Therese Johaug att tappa hakan. 

– Hallå, liksom? Vad hände här?, säger norskan till Dagbladet

Ansgar Evensen var överlägsen när han under gårdagen vann sprintloppet under norska mästerskapen, före de betydigt mer meriterade Håvard Solås Taugböl och Sindre Björnestad Skar.

Evensen gjorde ett ryck i sista backen och fick ett försprång så pass stort att han började fira redan innan målgång. 

Therese Johaug satt hemma framför tv:n och följde loppet. När hon bevittnade Evensens superspurt blev hon så överraskad att hon flög upp ur soffan och sprang till sin bror Karstein för att få lufta sina intryck från dramat.  

– Jag satt hemma och så bara: ”Whaaat?”. Jag var tvungen att springa ner till Karstein och fråga: ”Hallå, liksom? Vad hände här? Det är skitkul och superroligt att vi får upp nya åkare, säger Johaug till Dagbladet. 

Firade kontroversiellt

Den 19-årige norrmannen överraskade inte bara genom sin seger, utan även genom sitt firande – vilket bestod av att visa långfingret till sina vänner, och alla andra som tittade på loppet.

– Jag tänkte egentligen inte så mycket. Jag såg några kompisar och då hände det som hände. Och jag har fått en sträng tillsägelse av Arild Monsen (tränare, reds. anm) att det inte ska hända igen, säger Ansgar Evensen till Dagbladet.

Han säger samtidigt att han inte ångrar tilltaget, men att han nog inte kommer att göra om det.

– Nja, det tvivlar jag på. Jag får fira på andra sätt framöver.

Johaug: ”Jag diggar det”

En annan längdskidåkare som uppmärksammats för sina firanden genom året är den norske legendaren Petter Northug. 

Ansgar Evensen fick efter sitt firande frågan om han ser likheter mellan sig själv och Northug, vilket han själv nekar till.

– Jag tycker inte att jag har någon Northug-personlighet, men vi får se. Det är en speciell känsla när man får så mycket adrenalin. Jag har inte märkt av det så tydligt tidigare. 

Therese Johaug säger till Dagbladet att hon roades av Evensens tilltag. 

– Jag började bara att skratta. Jag diggar det. Men jag skulle kanske inte råda honom att göra det han gjorde på slutet i alla lopp framöver.   


Johaugs reaktion på bilden: ”Whaaaat?!”

Gesten som chockar Johaug: "What?!"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.