Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Orättvist – blivit dåligt behandlad”

Expressen prisar de bästa svenska åkarna 2019.
Foto: GRøTT, VEGARD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA BILDBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Hon blev av med sin plats i landslaget efter en tung säsong.

Nu riktar Kathrine Harsem hård kritik mot den norska landslagsledningen.

– Jag har blivit dåligt behandlad, säger 30-åringen till VG. 

Kathrine Harsem kan se tillbaka på en tung säsong som började på allra värsta sätt. I augusti kollapsade norskan efter målgång under en försäsongstävling i Aure och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. 

Harsem repade sig men lyckades inte få till några individuella topplaceringar i världscupen. En 22:a plats i sprint i Lillehammer blev hennes bästa placering och hon fick inte åka till VM i Seefeld.

Efter säsongen kom också ett mardrömsbesked.

Kathrine Harsem petades helt från det norska landslaget och fick varken plats i a-laget, utvecklingslaget eller något regionslag.

”Jag blev helt tom inombords. Jag har fått stöd hela vägen i mitt val att fokusera på att ta hand om mig själv. Nu skulle jag straffas genom att förlora min plats i laget”, skriver Harsem på sin blogg enligt norska VG. 

Hon ska tidigare under säsongen ha frågat tränare om hennes val att stå över lopp på grund av fysiska och mentala problem skulle komma att påverka framtida uttagningar.

”Jag har fått besked om att det inte ska vara i fokus alls. Jag gillar inte att kalla mig sjuk. Jag är inte sjuk. Men jag har haft stora mentala utmaningar som har påverkat mig fysiskt”, förklarar Harsem på bloggen.

Nu är hon rejält besviken på petningen från landslaget.

– Jag tycker att jag har blivit dåligt behandlad. Uttagningen är orättvis, säger norskan till VG.

Svaret från förbundet: ”Har respekt”

Espen Bjervig, sportchef i Norges skidförbund, vill inte kommentera enskilda åkare men lämnar en kommentar till tidningen:

– Jag har respekt för att utövare inte alltid är enliga i våra sportsliga värderingar och att de har en annan upplevelse av situationen.

Kathrine Harsem har gjort 90 världscupstarter och tagit en pallplats, när hon kom tvåa i sprinten i Planica 2018 bakom Stina Nilsson. 

Harsems ord efter andraplatsen i Planica.

30-åringen kommer trots petningen att fortsätta sin elitsatsning över nästa säsong.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.