Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Okända dramat – som tv-tittarna inte fick se

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Maja Dahlqvist slutade 34:a på 10 kilometer fritt.

Men det tv-tittarna missade var att sprintexperten kraschade och slogs blodig under loppet.

– Det gör lite ondare nu, men mest ont i tummen. Men det är ingen fara, säger hon. 

Den sista platsen i det svenska laget till 10 kilometer fristil gick till Maja Dahlqvist. Men guldmedaljören i sprintstafetten hade problem när det vankades distans.

Till sist slutade hon 34:a med nästan tre minuter upp till den överlägsna vinnaren Therese Johaug. Och när Dahlqvist gick i mål gjorde hon det med en blodig underarm.

– Jag tänkte att jag skulle utnyttja det är jag är bra på, men så orkar jag inte hålla emot i kurvan så jag kraschar i stället.

– Jag orkar inte trycka emot i kurvan så jag fastnar i snön, förklarar hon i den mixade zonen. 

”Jag skriker lite fula ord”

Det är inte mycket som går din väg just nu? 

– Nej, jag vet inte. 

– Jag skriker lite fula ord och man tänker väl att man ska göra så bra man kan efteråt, men luften går ju ur lite. Jag behöver ju ett klockrent lopp för att göra det bra, jag har inte råd med en krasch.

Oberstdorf har hittills bjudit på strålande solsken och plusgrader, arrangören har därför fått kämpa för att få till rättvisa förhållanden. Men Dahlqvist vill inte skylla fallet på underlaget.

– Det är klart att det gör en del men sen så tror jag inte att det gjorde så mycket. Det var inte så många som ramlade, det var kanske bara jag. Så att jag tycker ändå att förhållandena har hållit ihop rätt bra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.