Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ojalas tårar efter bilderna på Frida

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Skid-VM i Oberstdorf står för dörren. 

Nu minns SVT-experten Johanna Ojala tillbaka på mästerskapet i Seefeld – som blev en stor succé för Frida Karlsson. 

– Vi pratar till de bilderna (i Vinterstudion) och när jag ser att hon börjar gråta, då börjar jag gråta, säger Ojala till ÖP

Frida Karlssons uppladdning inför VM i Oberstdorf har inte varit optimal. Det har riktats stora frågetecken kring 21-åringens form efter att pallplatserna uteblivit under Karlssons VM-genrep i Falun under januari. Det spekulerades om att stjärnan var övertränad – uppgifter som sedan Karlsson tillbakavisade. 

– Jag vet inte var det var hämtat ifrån, så det var konstigt att läsa om. Det är ju inget som stämmer, sa skidstjärnan och fortsatte: 

– Jag har varit belastad, men det har också varit en del av planen att träna hårt.

Karlssons första senior-VM slutade dock med stor succé. Debutanten lämnade Seefeld med totalt tre medaljer. Den första kom i 10-kilometersloppet där 21-åringen slutade två – endast slagen av Therese Johaug. 

”Då börjar jag gråta”

SVT-experten Johanna Ojala minns tillbaka på bilderna som fick henne att börja gråta. 

– När hon ska gå in på blomstercermonin kommer det en bild på henne där jag tror att hon fattar att hon har tagit ett silver, och börjar torkar tårarna. Vi pratar till de bilderna (i Vinterstudion) och när jag ser att hon börjar gråta, då börjar jag gråta. Det är ett sånt himla häftigt ögonblick för mig. Just den bilden har verkligen fastnat på mig, säger Ojala till Östersunds-Posten. 

Men det var inte bara Frida Karlsson som stod för ett bra mästerskap 2019. Stina Nilsson kom tillbaka efter en skadeperiod och tog två guld och ett silver. 

– Ja, det där... Hon är häftig Stina. Hon var så bestämd och gjorde allt. Det är ju lite av ett maniskt beteende hon har, ett maniskt drag. Men det är ju ett fantastiskt drag att ha i såna lägen.

VM i Oberstdorf inleds med sprint på torsdag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.