Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Nytt mardrömsbesked för Petter Northug

Publicerad

Här är nästa bakslag för Petter Northug i jakten på en OS-plats.

Skidstjärnan är inte frisk från sin förkylning och tvingas avstå från helgens norska mästerskap, skriver NRK.

Nu återstår bara en chans för Northug att säkra en OS-biljett. 

Petter Northug har en riktig mardrömssäsong bakom sig. Stjärnan har haft återkommande sjukdomsproblem, och när han väl har kunnat tävla har formen varit som bortblåst. Han hade sedan som plan att åka sig i form under Tour de Ski - bara för att få beskedet att han petades frrån även den tävlingen. 

Förra helgen tävlade Northug i skandinaviska cupen i Piteå. Där blev det en blygsam 48:e plats. 

Northug har sedan tävlingarna i Piteå kämpat mot en förkylning, och tvingades i onsdags stryka sig från sprinten på de norska mästerskapen som avgörs i helgen. 

 

LÄS OCKSÅ: Fiasko för Petter Northug - krossad av Jörgen Brink (!) 

 

Nytt bakslag för Petter Northug

Planen var att Northug eventuellt skulle kunna åka någon av helgens distanser på NM, men nu står det klart att förkylningen sätter stop för Northugs medverkan även där. 

"Han kan inte åka något lopp i morgon. Han är inte frisk än";, skriver Northugs tränare Stig Rune Kveen i ett sms till NRK. 

Nu har Northug bara en chans kvar att bevisa för den norska landslagsledningen att han är värd en biljett till OS i Sydkorea - den klassiska Sprinten i Planica nästa helg. 

– Nu handlar allt om den klassiska sprinten. Det är den allra sista chansen att kvalificera sig till OS. Det är bara den distansen det handlar om nu, säger NRK:s expertkommentator Fredrik Aukland. 

– Som det ser ut nu ska det mycket om han klarar det, fortsätter Aukland. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag