Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt avhopp i landslaget – han lämnar efter åtta år

Urban Nilsson kramar om Charlotte Kalla efter hennes guld under Falun-VM 2015.Foto: NILS PETTER NILSSON
Urban Nilsson tillsammans med Stina Nilsson inför världscuppremiären i Ruka 2017Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Vallachefen Urban Nilsson säger adjö till svenska skidlandslagetFoto: BILDBYRÅN

Ur spår! Här kommer nästa avhopp i det svenska skidlandslaget.

Vallachefen Urban Nilsson väljer att kliva åt sidan.

– Jag har grubblat mycket, säger han i ett pressmeddelande.

I slutet av vintern valde landslagschefen Rikard Grip att lämna sitt uppdrag. Några veckor senare gjorde damtränaren Annika Zell och längdchefen Johan Sares samma sak. 

Nu väljer också vallachefen Urban Nilsson att tacka för sig efter åtta år på posten.

"Jag har grubblat mycket de sista veckorna. Jobbet som vallachef är något jag brunnit för i många år och det var inte lätt att bestämma sig för att sluta, men nu när jag gjort det känner jag mig nöjd och ser fram emot att fokusera på nya utmaningar", säger han i ett pressmeddelande.

Ingen ersättare klar

Urban Nilsson kom till svenska skidlandslaget som vallare 2008 och fem år senare tillträdde han som vallachef. Sedan dess har Sverige skördat många framgångar i spåren med flertalet guld på OS och VM.

– Ett av mina finaste minnen var OS i Sotji. Det var helt fantastiskt. Vi jobbade bra tillsammans och hade roligt. Men det finns många fler fina resultat att minnas, inte minst när Johan Olsson vann femmilen på VM i Val di Fiemme och tjejernas dubbla VM-guld i Seefeld i vintras, säger Nilsson.

Någon ersättare till vallachefen är ännu inte tillsatt. Därför kommer Urban Nilsson att stanna kvar i organisationen så länge förbundet behöver honom. Vad som händer härnäst i Nilssons liv kan han själv inte svara på:

– Jag känner mig nyfiken på ett nytt kapitel och är laddad för att göra något annat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.