Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt avhopp i landslaget – chefen kliver åt sidan

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Johan Sares har varit chef för Svenska skidförbundets längdavdelning i sju år.

Nu väljer han att lämna sin post.

– Det har varit en helt fantastisk resa med längdlandslaget och skid-Sverige, men nu är det dags att gå vidare. Jag är redo för nya utmaningar, säger Sares i ett pressmeddelande. 

Johan Sares och Rikard Grip har varit svensk längdskidåknings starka män i nästan ett decennium. Men i mars kom beskedet att Grip slutar som landslagschef för längdskidlandslaget. Nu väljer Sares att följa hans exempel och lämna posten som längdchef på Skidförbundet. 

– Beslutet har sakta men säkert växt fram det senaste året. Tiden känns rätt att gå vidare nu. Vi har en bra organisation, stark ekonomi med nytecknade och långa sponsoravtal, vilket innebär arbetsro några år framöver. Det känns väldigt stabilt och bra, säger Sares i ett pressmeddelande. 

Johan Sares avgår

Sares började som marknadschef på Skidförbundet 2008. Fyra år senare tog han över som längdchef, och sedan dess har han, enligt förbundet själva, tredubblat deras omsättning. Skidlandslaget har dessutom vunnit åtskilliga medaljer i både VM och OS. 

– Längdsporten har verkligen trollbundit mig från första dagen. Det har varit kul, inspirerande och spännande på alla sätt och vis, säger Sares. 

– Jag har känt en enorm stolthet över att få vara med om att leda och utveckla den här entusiastiska och framgångsrika verksamheten som genomsyras av imponerande kompetens och framåtanda.

”Vill rikta ett stort tack”

I pressmeddelandet finns ingen ersättare till Sares namngiven.

– Jag vill rikta ett riktigt stort tack till Johan för allt han har åstadkommit för Svenska skidförbundet. Han har verkligen varit en betydande del i att det svenska längdlandslaget har blivit så framgångsrikt och att de nu är ett av Sveriges absolut folkkäraste landslag. Vi önskar Johan all framgång i framtiden, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.