Nya satsningen: ”Stort intresse”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hanna Falk meddelade nyligen att hon avslutar sin landslagskarriär. 

Men hon är inte klar på skidorna. Nu berättar den tidigare OS-åkaren att hon kommer att satsa på långlopp. 

– Detta är ett spännande koncept som många ”trad-åkare” är nyfikna på när man vill byta miljö, säger Falk till TT.

31-åriga Hanna Falk har vunnit flera världscupstävlingar och har deltagit i både OS och VM. Men efter en tung säsong i landslaget meddelade stjärnan att hon ger upp tävlingar i världscupen. 

Men skidsatsningen är hon inte klar med. Nu meddelar Falk att hon kommer köra Ski Classics (långlångscupen) under den kommande säsongen. Där kommer hon att representera det svenska laget Lager 157 som har en lokal förankring i Falks hemstad, Ulricehamn. 

Blir lagkamrat med Johansson Norgren

– Det blev ett uppsving för långloppen redan förra året och det blir det även kommande år, när SVT sänder tävlingarna. Det skapar ett stort intresse. Här är de svenska åkarna med och driver utvecklingen, säger Falk till TT och fortsätter:

– Samtidigt är det fler yngre som satsar på långlopp och stakning. Det är kul.

Falk blir därmed lagkamrat med Britta Johansson Norgren och Emil Persson. 

– För mig var det naturligt att välja Lager 157. Dels för att laget har en lokal förankring i Ulricehamn, där jag bor. Dels för att det är en bra miljö i laget där åkarna pushar varandra, säger Hanna Falk.

31-åriga Hanna Falk har under sin karriär haft ryggproblem och har opererats för diskbråck. 

 ”Jag behöver utreda ryggen lite mer för att säkert veta att den håller framöver”, skrev hon på sin Instagram när hon avslutade landslagskarriären.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.