Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya mardrömmen för den norska stjärnan

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Problemen förföljer den norska skidstjärnan Ingvild Flugstad Östberg. 

I juni gjorde hon comeback efter en trötthetsfraktur – men har nu drabbats av nästa mardröm: Ett brutet ben i foten. 

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt och jag kommer att göra vad jag kan för att gå igenom detta, säger Östberg till NRK. 

Ingvild Flugstad Östberg har varit en av Norges största skidstjärnor under de senaste åren och tog bland annat två guld under OS i Pyeongchang 2018. 

Men samtidigt har norskan varit skadeförföljd. I mars fick norskan beskedet att hon hade drabbats av en trötthetsfraktur i hälen som berodde på överbelastning och att hon landade med foten på ett betonggolv. 

Östberg började träna med landslaget igen under juni – men nu har nästa mardrömsbesked kommit. 

Förlorar mycket träning

Norskan har brutit ett ben i foten och kommer nu att bli borta under ytterligare ett par månader. 

– Sådana skador vittnar om att balansen i rehabiliteringen och träningen inte är optimal. Hon har varit en rehabiliteringsfas och när belastningen ökar igen, så blir man sårbar för sådana skador, säger norske landslagsläkaren Öystein Andersen till NRK. 

Flugstad Östberg är nedstämd över beslutet som betyder att hon kommer att förlora mycket träning inför den kommande säsongen. 

Missade inledning av säsongen

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt, och jag kommer att göra vad jag kan för att ta mig igenom detta. Balansen mellan träning, vila och näring har inte varit optimal, säger Flugstad Östberg i ett pressmeddelande från det norska skidförbundet.

29-åringen missade även inledningen av den förra säsongen på grund av att hon inte uppföljde alla krav i skidförbundets hälsodeklaration.

Skidsäsongen är planerad att sätta igång som vanligt i slutet av november med tävlingar i finska Ruka. Efter det väntar tävlingshelger i Lillehammer, Davos och Dresden innan det är dags för Tour de ski.

Kalix är en av de sista landskapsvandringarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.