Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya karriären: Blir programledare i tv

Emil och Anna Jönsson Haag. Foto: SUSANNE KVARNLÖF
Emil och Anna Jönsson Haag. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Skidkarriärerna är avslutade.

Nu väntar nästa karriärsteg för makarna Anna och Emil Jönsson Haag.

De blir programledare i TV4-programmet ”Sverige Springer”.

– Superroligt, säger Anna till Aftonbladet.

Skidprofilerna har redan synts till i rutan i TV4-produktionen ”Sverige springer”.

Nu tar de klivet in i programledarrollen.

Programmet, vars syfte är att uppmuntra svenskar till löpträning, har sänts i fyra säsonger i TV4 Play och C More. I den femte säsongen kommer programmet att ledas av Anna och Emil Jönsson Haag, som ansvarar för vartannat avsnitt.

Resterande program leds av Andreas Odén och Bianca Salming.

– Det känns superkul att prova något nytt och Andreas att få guida oss. Hur gör man inledning, en avslutning, hur byter reportage och så, säger Anna Jönsson Haag till Aftonbladet och fortsätter:

Anna och Emil blir programledare

– Jag vill vara en programledare med glimten i ögat, jag vill att tittaren tydligt hör vad man säger och att man är inspirerande. Sen finns det en risk att man är överhajpad... Men vi kommer att försöka vara som vi alltid är mot varandra.

Hon berättar vidare att parets son Harry troligtvis kommer att dyka upp i programmet då han ofta är med på deras aktiviteter. Men också att det folkkära paret har fått flera liknande förfrågningar gällande tv, flera av dem med längdskidåkningen i fokus, men att de tackat nej.

På frågan om Vinterstudion är ett av programmen som har nobbats svarar hon:

– SVT tror jag varit uteslutet eftersom vi är kommersiella. Andra förfrågningar kommer hela tiden, men nu får vi skapa forum och spår man vill följa.

 

LÄS MER: Burman drabbas av otur efter miljonvinsten

LÄS MER: Bråket: ”Jag hoppas att det inte hördes i tv”

LÄS MER: Hanna Öbergs beslut - nobbar Sverige inför VM

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.