Nya beskedet: Kalla ställer in fler tävlingar

Charlotte Kalla
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Foto: Gepa Pictures/ Carl Sandin / GEPA BILDBYRÅN

LILLEHAMMER(STOCKHOLM. Charlotte Kalla hoppade över tävlingarna i Lillehammer efter att ha drabbats av hjärtflimmer i Ruka. 

Nu står det klart att hon står över tävlingarna även i Davos nästa helg. 

– De fattade ett beslut i går på kvällen eller eftermiddagen, säger förbundskapten Rikard Grip. 


Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Charlotte Kalla kom till världscupspremiären i finska Ruka full av förhoppningar inför den kommande säsongen. Men säsongsstarten blev precis motsatt mot vad Kalla hade hoppats. 

Hon slutade på plats 75 av 79 i 10 kilometer klassisk stil - och visste inte efteråt vad som gick snett. 

Direkt efter världscupssamlingen flögs Kalla till Stockholm för läkarundersökning och helgens tävlingar i Lillehammer var redan avskrivna för hennes del. 

Tog beslutet i fredags

Läkarna kunde konstatera att Kalla hade drabbats av hjärtflimmer under loppet i Ruka och från Kallas team kom beskedet att en reviderad tränings- och tävlingsplan skulle komma ut efter helgen. 

På lördagen kom beskedet att Kalla åtminstone står över nästa helgs världscup i Davos. 

På lördagen genomgick hon tester i Sundsvall, men hennes tränare Magnus Ingesson bekräftar för Aftonbladet att beslutet att stå över Davos togs redan på fredagen. 

Så sätter de planen

Något förbundskapten Rikard Grip bekräftar. 

Var det någonsin aktuellt på riktigt att Kalla skulle åka till Davos? 

– Efter de dagarna som var så skulle hon få komma i gång och efter det skulle man fatta ett beslut. Det gjorde de i går på kvällen eller eftermiddagen, säger Grip. 

Hur ser det ut för Kalla här framöver?  

– Inget mer är beslutat än just det att hon inte kommer att tävla i Davos. Vad som blir i stället är inte bestämt. Det ska vi sätta i kväll eller i morgon. Vart och hur vi tar det här vidare. 

Det är inget bakslag hon har råkat ut för? 

– Nej absolut inte. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.