Här gör Björgen comeback Foto: Ole Martin Wold/Ntb ScanpixHär gör Björgen comeback Foto: Ole Martin Wold/Ntb Scanpix
Här gör Björgen comeback Foto: Ole Martin Wold/Ntb Scanpix
Foto: Ole Martin Wold/Ntb ScanpixFoto: Ole Martin Wold/Ntb Scanpix
 Foto: Ole Martin Wold/Ntb Scanpix

Nu har Björgen gjort comeback i spåren

Publicerad

Marit Björgen har gjort comeback efter mammaledigheten.

Under lördagen körde hon ett 42 kilometer långt lopp i norska Stören.

– Det var väldigt kul att åka ett skidlopp igen, säger Björgen till NRK.

Den 26 december blev skiddrottningen Marit Björgen mamma för första gången, när hon och sambon Fred Börre Lundberg fick sonen Marius.

Björgen har stått över alla världscuplopp den här säsongen, men i dag var hon tillbaka i tävlingssammanhang för första gången. Detta i "Marit Björgen-rennet", den egna tävlingen som avgörs i norska Stören.

Hon fick dock inte mycket till konkurrens. Björgen var loppets enda startande i klassen kvinnor mellan 36-40 år. Norskan klarade av det 42 kilometer långa loppet på två timmar och 16 minuter.

"Andra partier var det tungt"

– Det var väldigt kul att gå på skidor igen. I några delar hittade jag den goda formen och tekniken, men i andra partier var det tungt, säger Björgen till NRK.

Snart ska hon dock få smaka på ett motstånd som heter duga. Björgen har sagt att hon ska försöka ge Therese Johaug en match på de norska mästerskapen över 30 kilometer.

– Jag är väldigt nyfiken på att se hur fort det går, har hon tidigare sagt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag