Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Northugs pik mot landslagstruppen

Petter Northug i sin Facebook-videoFoto: Facebook
Vidar LöfshusFoto: Nils Petter Nilsson

Petter Northug petades från den norska truppen inför världscupsavslutningen i Quebec.

Nu har Northug gett tillbaka till landslagsbasen Vidar Löfshus – med en pik på Facebook.

Ett undermåligt VM följdes upp av tävlingar i Drammen i ungefär samma stil. Och Petter Northug fick betala ett hårt pris för sina svaga insatser.

När världscupen i längdskidor avslutas med en minitour i Quebec får Northug inte åka med resten av norska landslaget.

– Petter har fått veta att han inte är uttagen till Kanada. Vi blev väldigt överraskade med tanke på hans formutveckling. Vi tycker att det är konstigt att han inte är med i en tiomannatrupp, sa Northugs tränare Stig Rune Kveen till NRK tidigare i veckan.

Pikar med quiz

Och Northug har uppenbarligen inte tagit lätt på petningen. På sin Facebook-sida har han, på vanligt Northug-manér, riktat en syrlig pik mot landslagsbasen Vidar Löfhus.

Northug har lindat in sin pik i en uppmaning till sina följare att delta i ett "påskquiz". Frågesporten består av en enda fråga.

– Hur många individuella OS- eller VM-guld har herrtruppen som Vidar Löfhus tog ut till Quebec vunnit? Vet du svaret, skriv i kommentarsfältet här nere och var med i dragningen. Lycka till!, säger Northug i videon.

Konflikt mellan Northug och Löfshus

Vad är då poängen? Jo, att den norska herrtruppen som åker till Quebec står på noll guld, medan Northug själv har samlat ihop till åtta individuella förstaplatser i sin illustra karriär.

Det här är inte första gången spänningarna mellan Northug och Löfshus blottas. NRK:s expert Fredrik Aukland misstänkte till och med att konflikten kan ha spelat en roll i beslutet att peta Northug inför Quebec.

– Man kan bara spekulera om klimatet mellan Northug och landslagsledningen, som varit dåligt en längre tid, är en bidragande orsak till att han inte får åka i Kanada, har Aukland sagt till Aftenposten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.