Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Northugs livsförändring efter kokainskandalen

Foto: OLE MARTIN WOLD / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX / TT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Petter Northug försöker återhämta sig från fortkörningsskandalen. 

Nu har han ökat antal träningstimmar. 

– Petter kan bli riktigt bra igen, säger Johannes Hösflot Kläbo, enligt Dagbladet.  

Det var i augusti som Northug körde i 168 kilometer i timmen på en 110-väg. Polisen stoppade honom och gjorde därefter en husrannsakan. Väl där hittade man kokain. 34-åringen kallade till en presskonferens veckan efter där han offentligt gick ut och sade att han hade ”allvarliga drogproblem”. 

Nu försöker Petter Northug återhämta sig från skandalen. 

Dagbladet rapporterar att skidlegendaren har satt upp ett extremt träningsschema för att få ett hälsosammare liv. Personer som tidningen pratat med hävdar att de har sett en tydlig förändring i Northugs beteende – en ny inriktning i livet. 

”Hade varit kul att få se honom tävla igen”

En som har tränat med 34-åringen är nära vännen och lagkamraten Emil Iversen. Han menar att Northug älskar att träna och är på god väg att återhämta sig. 

– Jag har träffat och tränat med Petter. Han mår bra. Jag tror att han tycker om hur han tränar i dag. Det märks att han är närvarande, säger Iversen.

Dagbladet: Tror du att han kan skrälla i långlopp? 

– Nej, men Petter kan verkligen göra det förvånansvärt bra. Jag tror inte att han vinner men han kan göra bättre resultat än de flesta. Det hade varit coolt att slå sådana, som ändå är ganska tränade de också, säger Emil Iversen. 

Tidningen skriver att Northug har kört rullskidor utomhus, och snittar drygt tre minuter per kilometer på pass över en timme. Tider som imponerar på Johannes Hösflot Kläbo. 

– Det är snabbt, det. Petter hade lätt kunna hänga på oss när vi tränar. Om han tycker att det är kul att träna så hoppas jag att han fortsätter, och göra det oftare dessutom. Det hade varit väldigt kul att få se honom tävla igen. Petter är tuff, säger Kläbo. 

 

Kalla: ”Då grät jag”

Fem frågor till skidstjärnan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.