Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Northugs kritik – mot Johaugs kärleksdrag

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: RUUD, VIDAR / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES

Therese Johaug spenderar sista dygnet innan avresa till OS med sin sambo.

Beslutet kritiseras av Petter Northug.

– Ett så litet misstag kan förstöra så mycket, säger Northug till TV2

I morgon landar det norska damlaget i Oslo efter ett träningsläger i Italien. På torsdag lyfter planet mot Kina och OS i Peking. 

Vissa av de norska åkarna isolerar sig på ett flygplatshotell i Oslo inför avresan. Men inte den största stjärnan: Therese Johaug.

33-åringen planerar att åka hem till sin sambo Nils Jakob Hoff. För att vara på den säkra sidan kommer Hoff att ta två pcr-tester innan Johaug kommer hem för att undvika att smitta Johaug inför avresan till OS. 

Men Johaugs plan kritiseras av den förre storstjärnan Petter Northug, i dag expert för tv-kanalen TV2.

– Det är smitta i truppen (sprinttränare Arild Monsen har testat positivt), och nu handlar det om att ha kontakt med så få som möjligt. Då är det säkrare att ha ett enkelrum på flygplatshotellet, säger Northug. 

Northugs kritik mot kärleksplanen

Northug tycker att åkarna ska göra allt för att minimera sina kontakter med andra människor under dygnet i Norge. Johaug har tidigare sagt att hon måste vara ”mycket egoistisk” för att undvika att bli smittad. 

– Att åka hem nu är inte cyniskt. Har man varit försiktig fram tills nu är det dumt. Ett litet felsteg kan förstöra så mycket, säger Northug. 

Som om det inte vore nog är Northug kritisk till hur det norska landslaget reser till Peking. Laget kör i minibussar från Seiser Alm till München, flyger reguljärt till Norge och spenderar ett dygn på en flygplats.

– För mig gäller så lite tid som möjligt på flygplatser och reguljärflyg. Den norska reseplanen borde ha undvikits, säger Northug. 

Skidsnack: Norska stjärnan avslöjar kärleksjakten på Tinder

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.