Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Northugs bror: ”Var bra att han åkte fast”

Petter Northug dömdes till sju månaders fängelse.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Kokain hittades i Northugs hem.
Foto: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Northug firar sitt VM-guld på femmilen i Oslo, 2011.
Foto: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES
Tomas Northug.
Foto: NILS PETTER NILSSON

Tomas Northug är glad över att Petter Northug åkte fast för fortkörning och kokaininnehav.

Det berättar han i en intervju med Adressavisen.

– Det var jobbigt i augusti. Men jag tycker att det var väldigt bra att han åkte fast, säger Petter Northugs lillebror.

Petter Northug har dömts till fängelse för fortkörning och narkotikainnehav och väntar på att sitta av sitt sju månader långa straff.

Samtidigt som han väntar på att buras in har Northug också kommit i gång ordentligt med sin träning igen. Han har delat med sig av sina hårda pass till följarna på Instagram och nu vittnar brodern Tomas Northug, 30, som även han har tävlat i världscupen, om att Petter Northug mår bättre.

– Jag tycker Petter mår mycket bättre. Vi har träffats ofta och han är till exempel mycket mer social igen, mer pratsam. Vi hade trevligt i julas, säger Tomas Northug till Adressavisen.

Tomas Northug om broderns tunga tid

Han märker stor skillnad mot tidigare.

– Sommaren 2019 var det... Det var kaos. Han var frånvarande och varken jag eller andra runtomkring mådde bra. Då hade ryktena börjat gå också, säger Tomas Northug.

Han är tacksam över att storebrodern till sist åkte fast för sitt knarkande.

– Det var jobbigt i augusti. Men jag tycker att det var väldigt bra att han åkte fast. Att vi får städa undan allt. Man måste komma ihåg att Petter har haft ett väldigt speciellt liv, mer speciellt än många andra. Han har orsakat mycket av det själv men jag tror inte att allt är självförvållat. Han, som är en så profilerad person, hamnar över tid i en roll där han inte bara är Petter och det kan vara skadligt, säger Tomas Northug.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.