Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Northugs beslut – säljer lyxbilen efter skandalen

Petter Northug utreds av polis.Foto: TERJE PEDERSEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Han är bland annat misstänkt för vårdslöshet i trafik.Foto: Läsarbild / Dagbladet
Nu säljer han sin vita Jaguar.Foto: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Stormen kring Petter Northug startade när polisen stoppade honom i hans vita Jaguar.

Nu säljer han bilen.

Prislappen: 1,7 miljoner kronor.

Den norske skidlegendaren körde i 168 kilometer i timmen på en 110-väg när polisen stoppade honom. Efteråt gjordes en husrannsakan i Petter Northugs bostad, där man hittade kokain.

Northug kallade då till en presskonferens och erkände att han har ”ett allvarligt drogproblem”.

Nu försöker 34-åringen få ordning på sina problem. Och samtidigt säljer han alltså den vita Jaguaren som han körde när polisen tog honom.

”Det här är ett helt unikt och extremt häftigt exemplar av Jaguars flaggskepp F-Type SVR”, står det i annonsen som ligger ute på sajten Finn.no.

Får hjälp av företag

Där framgår det också att bilen gör 0-100 på 3,7 sekunder. Motorn är på 575 hästkrafter. Och prislappen är satt till motsvarande 1,7 miljoner svenska kronor.

Företaget Nardo Bil hjälper honom att sälja bilen.

– Vi sålde bilen till Petter Northug och därför är det naturligt att vi säljer bilen igen, säger Nardo Bils koncernledare Rune Wang-Henrichsen till Dagbladet.

Northug är misstänkt för både vårdslöshet i trafik och narkotikabrott. Polisens utredning är inte klar än, men uppges vara inne i slutskedet.

Det var för två år sen som Petter Northug avslutade sin skidkarriär, efter att bland annat ha vunnit 2 OS-guld och 13 VM-guld.

 

TV: Northug berättar om sitt missbruk

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.