Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Northug tävlar i Sverige i helgen

Publicerad

Nu är det klart - Petter Northug tävlar i Piteå i helgen.

I sista stund fick arrangörerna in en anmälan från den norska superstjärnan under onsdagen.

– Ja, det stämmer, säger tävlingsledaren Jenny Axelsson.

Efter att ha petats från Tour de ski har det varit många spekulationer om var Petter Northug skulle tävla.

Den norska landslagsledningen har hela tiden sagt att de önskar att Northug åker Skandinaviska Cupen i Piteå i helgen - men Petter Northug själv har varit högst avvaktande.

– Det är högst otroligt med start för Petter i Piteå, meddelade Northugs tränare Stig Rune Kveen till SportExpressen så sent som i måndags.

Men på onsdagen kom vändningen.

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum

Tuff motstånd väntar

– Jag har precis, bara för tio minuter sen, fått en anmälan. Det kom via mejl, säger tävlingsledaren Jenny Axelsson.

– Han är anmäld till alla tre tävlingsdagar i helgen.

Vad känner man som tävlingsledare då?

– "Ojdå!", känner man. Nej, men det blir ju jätteroligt. Absolut. Intresset är redan stort, eftersom vi har så bra startfält, men det är klart att det blir ännu mer intresse när Petter kommer hit.

Vad ställs han mot för motstånd?

– I sprinten för han möta bland annat Emil Jönsson och Teodor Peterson. Håvard Solås Taugbøl, Sondre Turvoll Fossli och Eirik Brandsdal från Norge, Mattias Strandvall från Finland. I distansloppen kommer Matti Heikkinen vara med också.

– Så... det kommer bli jättespännande.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/1945036099157885

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag