Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Northug om Kläbo: ”Då är det skandal”

Petter Northug.
Foto: Terje Pedersen / NTB TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

Johannes Hösflot Kläbo har varit vinterns gigant – med det råder frågetecken kring hans medverkan i VM:s 15-kilometerslopp. 

Petter Northug är dock tydlig med sin ståndpunkt. 

– Om Johannes är i form och inte blir uttagen, då är det en skandal, säger han enligt TV2. 

En av de stora diskussionerna i Norge inför VM i Planica är Johannes Hösflot Kläbo. Stjärnan har stundtals dominerat i världscupen, men vacklat på 15 kilometer. 

Därför är frågan om han kommer tas ut till det loppet. 

TV2:s skidexpert Petter Skinstad tycker att han inte borde göra det. 

– Jag skulle inte ta ut honom. Jag menar, vi har fyra, fem, sex åkare som är bättre kvalificerade. Jag tycker inte att Johannes bör prioritera detta lopp, säger Skinstad. 

Men Skinstad får inte medhåll av tv-kollegan och nära vännen Petter Northug. Den tidigare världsmästaren är tydlig med var han står i frågan. 

– Om Johannes är i form, då kör han självklart. Johannes är en vinnare, så han kan vinna på en bra dag. Johannes har en plan och jag tror att han vill köra de 15 kilometerna, säger Northug och forsätter: 

– Om Johannes är i form och inte blir uttagen, då är det en skandal. 

Löftet utanför truppen

Den norska VM-truppen togs, likt den svenska, ut under tisdagen. Det största utropstecknet är att Tildheim Andersen inte får chansen i Planica. 

22-åringen tog bland annat sin första världscupseger i Lillehammer tidigare under säsongen. 

Norge VM-trupp

Herrar: Harald Östberg Amundsen, Pål Golberg, Hans Christer Holund, Emil Iversen, Johannes Hösflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Even Northug, Martin Löwström Nyenget, Sjur Röthe, Håvard Solås Taugböl, Didrik Tönseth, Erik Valnes och Sivert Wiig.

Kvinnor: Helene Fossesholm, Ragnhild Haga, Anne Kjersti Kalvå, Kristine Stavås Skistad, Astrid Öyre Slind, Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen, Silje Theodorsen, Heidi Weng, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng och Ingvild Flugstad Östberg.

Calle Halfvarsson: ”Gör om, gör rätt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.