Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Northug förtvivlad
efter nya beskedet

Foto: JOEL MARKLUND
Foto: ERIK FÖRDE

Tomas Northug lägger ned skidkarriären.

Ett mycket tungt bakslag.

För brorsan Petter.

– Det är en kris, säger skidkungen till VG.

Tomas Northug har bestämt sig.

Den norske längdskidåkaren lägger av med skidåkningen. Ett besked som bekymrar storebrorsan Petter Northug, som tränar tillsammans med Tomas för att komma i form till OS i Sydkorea nästa vinter.

I en intervju med den norska tidningen VG berättar 31-åringen om den stora förlusten.

– Tomas är min viktigaste stöttepelare. Han är viktigare än allt annat, viktigare än tränare och allt annat. Sparring och matchning är viktigt, så jag måste få till en lösning i slutet av maj, hur jag ska få samma förutsättningar utan Tomas, säger Petter Northug till tidningen.

Samtidigt som beskedet kommer som en chock för Petter Northug har han förståelse för Tomas beslut. Och den massiva satsningen mot OS-festen i Pyeongchang fortsätter även utan lillebrorsan.

– Det är en kris. Men det finns många skidåkare att välja mellan, så vi ska nog lyckas sätta ihop ett team som kan jobba för att det ska gå så snabbt som möjligt i OS, säger han.

Northug: "Bättre att göra något annat"

Tomas Northug avslutar karriären redan som 27-åring. På frågan om Petter har försökt att övertala sin lillebror att fortsätta med elitsatsningen svarar han:

– Har Tomas bestämt sig så har han bestämt sig. Jag kommer för egen del att lägga upp ett brutalt träningsprogram och höghöjdsträning den här säsongen, och är du inte motiverad är det omöjligt att vara med på det. Det är ett stenhårt jobb som ska göras och är han inte motiverat är det bättre att göra något annat, säger Petter Northug.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!